Karayolu sele dayanamadı

ORDU- (İHA) - Ordu'nun Fatsa İlçesi'ni Kumru ve Korgan üzerinden Tokat'a bağlayan karayolunun Hatipli Beldesi girişinde bulunan köprünün ayaklarından asfalt ortadan ikiye bölününce, karayolu trafiğe geçit vermedi. Elekçi ırmağında mahsur kalan bir çok büyükbaş hayvan da saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Ünye'de meydana gelen sel nedeniyle Ordu-Samsun karayolunda seyreden araçlara Fatsa Sanayisi'nden itibaren 3 saat geçit verilmedi. Fatsa-Kumru-Korgan karayolunda ise Hatipli Beldesi'ne geçit veren Kargucak Köprüsü'nün girişindeki çökme nedeniyle asfalt ikiye bölündü. Bir çok araç geldikleri istikametten geri dönüş yapmak zorunda kalırken, bir çok araç da köy yollarından ulaşım sağlamaya çalıştı. Fatsa-Kumru-Korgan karayolundan Geyikçeli Beldesi'ne girişi sağlayan köprünün de tamamen yıkıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Yüksek kesimlerde yağan sağanak yağmur nedeniyle Elekçi Deresi'nde de sel meydana geldi. Sele karşı hazırlıksız yakalanan bir çok büyükbaş hayvan, dere ortasındaki toprak yığınlarında mahsur kalarak kurtarılmayı bekledi. Vatandaşların çağırdığı Fatsa Belediye İtfaiyesi'nin de merdivenlerinin hayvanların olduğu yere ulaşamayacağı anlaşılarak geri döndüğü öğrenildi. Bir vatandaş ise ineklerini kurtarmak için sel sularına girip suya kapılma tehlikesi yaşadı. Hayvanlarını kurtaramayacağına anlayan vatandaş canını zor kurtardı.