Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, trafik sorununun toplumun her bireyini doğrudan ilgilendirdiğinden sorunun çözümüne de herkesin katkıda bulunması gerektiğini

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, trafik sorununun toplumun her bireyini doğrudan ilgilendirdiğinden sorunun çözümüne de herkesin katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Kuru, Trafik Haftası'nın başlaması dolayısıyla Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmasında, Trafik sorunlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de günlük yaşamı etkileyen en önemli sorunların başında geldiğini aktardı.

Türkiye'de 2011 yılı yaklaşık 400 bin trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Kuru, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu kazalarda 327 bin vatandaşımız yaralanmış, ve 3 bin 821 bin insanımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Kaza sebeplerine baktığımızda, Türkiye'nin her yerinde aynı sebepler geçerlidir. Öncelikle aşırı hız, geçiş kurallarına uymama, yakın takip, alkollü araç kullanma ve kırmızı ışık ihlallerinin en önde yer aldığını görüyoruz. Sebeplerden de anlaşıldığı üzere ülkemizde neredeyse kazaların tamamına yakını insan hatasından ve insan unsurundan kaynaklanmaktır. Buna göre çözümü de insanımızda aramak gerekir. Çünkü sürücüler tarafından çok basit kabul edilen daha önce ihlal ettim hiçbir şey olmadı diyerek önemsiz görülen kuralların ihlalinde önemli sonuçların ve kayıpların ortaya çıktığını görüyoruz. Yaklaşık her yıl 7-8 milyon dolarlık maddi kaybın yanında bedelini de en ağır şekilde hayatımızla ödüyoruz. Bu ağır faturayı azaltmak için hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Sürücülerin trafik kurallarına uyarak hatayı karşıda aramadan, Yunus Emre'nin yaşadığı bu topraklarda hoşgörü ve sabır içerinde örnek davranışlarla sorunun çözümüne yardımcı olacaklarına inanıyorum. Trafik sorunu toplumun her bireyini doğrudan ilgilendirdiğinden, sorunun çözümüne de herkesin katkıda bulunması gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Trafik Konulu" resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ve yılın sürücülerine ödüller verildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, Odunpazarı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz