Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Düzce'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzce'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıtpark alanında Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Ömer Kul, trafiğin insan hayatındaki önemine dikkati çekerek, "Trafik kazalarının oluşmasına etki eden unsurlar arasında insan unsurunun payı yüzde 98 düzeyindedir. Bu payın azaltılmasında önemli yöntemlerden biri de eğitimdir" dedi.

Reklam
Reklam

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası'nın en önemli eğitim faaliyetlerden birini oluşturduğunu kaydeden Kul, "Haftanın amacı, mümkün olduğunca yol kullanıcısına ulaşarak, trafikte riskler ve kurallar konusunda bilinçlendirmektir. Bu bilinçlenme, özellikle sürücülerin cezalandırılarak değil, isteyerek kurallara uyma düzeyini arttırmaktır. Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır. Trafik kuralları can güvenliğimizi korumak için belirlenmiş kurallardır. Bu nedenle herkes trafik kurallarına uymalı, uymayanları da uyarmalıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Emniyet Müdürlüğü yılın trafik görevlisi, İl Jandarma Trafik TİM Komutanlığı yılın trafik görevlisi, Belediye Başkanlığı yılın trafik zabıtası, yılın sürücüsü ve hafta kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Kutlamalar, Jandarma ve Polis trafik ekiplerince açılan standın gezilmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: