Karçev Toplantısı Yapıldı

Karabük Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) Birlik Başkanı Vali İzzettin Küçük Başkanlığında olağanüstü toplandı.KARÇEV toplantısında, Katı...

Karabük Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) Birlik Başkanı Vali İzzettin Küçük Başkanlığında olağanüstü toplandı.

KARÇEV toplantısında, Katı Atık Bertaraf Tesisinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması sonrasında yapılması gerekenler ve izlenmesi gereken yol haritası hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda Karabük Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Öztürk, tesisin yapımında meydana gelen ve kamuoyunda heyelan olarak nitelendirilen toprak kayması hakkında teknik bilgiler verdi. Sözlerinin başında meydana gelen olayın bir heyelan olmadığının altını çizen Öztürk, “Kamuoyunda yanlış bir bilgi akışı var. Öncelikle Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımı sırasında meydana gelen bu olay bir heyelan değildir. Bu tesisin yapımı sırasında toprak yağılmalarının baskıyla çatlaması ve yağan aşırı yağışlarla bunun kaymasıdır. Yani yapım sırasındaki çalışmalardan kaynaklanan bir durumdur. Dolayısıyla tesisin yapımına etki edecek, zarar verecek bir durum yoktur. İkinci olarak ise şunu söylemeliyim, burası teknik açıdan bu tesisin yapılabileceği en iyi yerdir. Yani yer seçiminde herhangi bir yanlışlık yapılmamıştır. Zeminle ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Benim ve diğer teknik ekiplerin incelemelerine göre şuan için bir sıkıntı yoktur. Çalışmaların devam etmesinde mahsur yoktur.” dedi.

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Işık da, bahsedilen konu hakkında iki üniversite öğretim üyesinin bu alanda gerekli incelemeleri yaptığını, kendilerinin de Ahmet Işık’ın vermiş olduğu bilgilerle örtüşen açıklamalar yaptığını söyledi. Toplantıda daha sonra söz alan ilçe belediye başkanları da, Katı Atık Bertaraf Tesisinin yerinden hiçbir şekilde vazgeçilmemesi gerektiği yönünde görüşlerini belirterek, tesisin bir an önce tamamlanmasını istediler.

Vali İzzettin Küçük, çalışmaların hızla devam ettirilerek bitirilmesini ve kaymadan kaynaklanan bir maliyet varsa tespit edilerek, yüklenici firmaya yönlendirilmesini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: