Kardak Kahramanı Yarbay Doğalgazdan Zehirlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda deniz yarbay olarak görevliyken emekli olan Engin Erkman...

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda deniz yarbay olarak görevliyken emekli olan Engin Erkman Yıldızeli (44), Türkmenistan'da kaldığı evde uyurken doğalgaz kaçağından zehirlenerek hayatını kaybetti. Memleketi Balıkesir'de gözyaşları arasında toprağa verilen Yıldızeli'nin rütbe bilgisinin yanlış verildiği anlaşıldı. Erkman Yıldızeli'nin yüzbaşı değil deniz barbay rütbesinden emekli olduğu anlaşıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Marmaris Aksaz'daki tesislerinde Sosyal İşler Amiri olarak görev yapan emekli Deniz Yarbay Engin Erkman Yıldızeli, 1 yıl önce emekliye ayrıldıktan sonra merkezi İstanbul Tuzla'da bulunan özel bir şirketin yetkilisi olarak yine denizcilik işinde mesleğine devam etti. Çalıştığı şirketin Türkmenistan'daki yatırımlarının başında olan Erkman Yıldızeli'nin ailesi, TSK'daki geçmişi başarılarla dolu olan Yıldızeli'nin Hazar Denizi kıyısında savaş gemisi imal edilen tersanede şirketin başında görev yaptığını bildirildi. Uzun Yıllar Koç Holding'te görev yapan baba Erdinç Yıldızeli, evlat acısı çektiklerini söyledi. İki çocuk babası olan Erdinç Yıldızeli, büyük oğlu Emekli Deniz Yarbay Erkman Yıldızeli'nin işi gereği bulunduğu Türkmenistan'daki evinde gece doğalgaz kaçağı meydana gelmesi üzerine uykuda zehirlenerek öldüğünü anlattı.

Reklam
Reklam

Baba Yıldızeli, Erkman Yıldızeli'nin 1996 yılında Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan Kardak krizi sırasında görev yaptığını, adadaki kurtarma faaliyetlerine bizzat katılan başarılı TSK mensuplarından biri olduğunu, oğlu ile hep gurur duyduklarını anlattı.

Cenazesi memleketi Balıkesir'de askeri törenle toprağa verilen emekli Deniz Yarbay Erkman Yıldızeli, evli ve bir çocuk babasıydı. Balıkesir'deki cenazeye Yıldızeli'nin anne ve babası, kardeşi, eşi Gonca ve kızı Benan Yıldızeli ile çok sayıda TSK mensubu katıldı. Cenazede babasını son yolculuğuna uğurlayan kızı Benan Yıldızeli'nin, "Ne olur gitme, gidemezsin" diyerek gözyaşı dökmesi yürek dağlamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: