Kardaki ayak izi, hayatını kurtardı

BURSA (İHA) - Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yerli ve yabancı turistlerin can güvenliğini koruyan jandarma arama kurtarma timleri yaptığı tatbikatla göz doldurdu.

Piknik yapmak için geldiği Uludağ'da kaybolan Galip Çalışırişçi bir gün sonra donmak üzereyken timler tarafından kardaki ayak izleri takip edilerek bulundu.

Kış sezonu boyunca kayak kazasında yaralanan 400'ün üzerinde tatilciyi sağlık merkezine yetiştiren, son olarak da çetin kış günlerinde tipide 12 üniversite öğrencisini ölümden kurtaran jandarma timleri sezonun son tatbikatında tam not aldı.

Reklam
Reklam

İlk olarak pistte kayak yaparken ayağını kıran bir tatilciye ihbar sonrası 3 dakika içerisinde motorlu timler müdahale etti. Tatilcinin kırılan ayağı havalı sedye ile sabitleştirildi. Ekipler daha sonra kazazedeyi en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırdı.

Öte yandan, havanın güzel olmasını fırsat bilerek Uludağ'da pikniğe çıkan, ancak Bakacak Bölgesi'nde yürüyüş yapmak isterken kriz geçiren bir kişinin imdadına son anda yetişildi. Galip Çalışırişçi isimli şahsın ailesinin müracatı üzerine 10 kişilik arama timi yola çıktı. İlk olarak jandarma ekipleri GSP(küresel konum belirleme) sistemi sayesinde değişik yönlere dağıldı. Timlerden birisi Çalışırişçi'yi Çobankaya Bölgesi'nin 300 metre ilerisinde kardaki ayak izlerini takip ederek buldu. Hemen sedyeye alınan baygın vaziyetteki Çalışırişçi hastaneye sevkedildi.

Sezon boyunca hiç üzücü olay yaşanmadan mahsur kalanları ve kazazedelerin hayatlarını kurtaran jandarma tatbikattan da başarıyla çıkmış oldu.