Kardelen Koleji Öğrencilerinden Teröre Ay Yıldızlı Tepki

Nevşehir Özel Kardelen Koleji ilkokul ve ortaokul öğrencileri Türk bayrağını simgeleyen ay ve yıldız figürü...

Nevşehir Özel Kardelen Koleji ilkokul ve ortaokul öğrencileri Türk bayrağını simgeleyen ay ve yıldız figürü ile teröre tepki gösterdi.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji’nde son günlerde bazı okullara yapılan terör saldırılarına tepki göstermek isteyen yaklaşık 450 öğrenci okul bahçesine ay ve yıldız figürü oluşturdular. Öğrenciler “Ne Mutlu Türküm Diyene’’ sloganı attılar.

Özel Kardelen Ortaokul öğrenci meclis başkanı Alperen Ertaş ise burada yapmış olduğu açıklamada Doğu Anadolu Bölgesi’nde okullara yapılan terör saldırılarından dolayı böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Özel Kardelen Ortaokul öğrenci meclis başkanı Alperen Ertaş, ‘’ Özel Kardelen Koleji Ortaokul Öğrenci Meclisi olarak Doğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen okullara yapılan saldırıları kınamak için böyle bir girişimde bulunduk. Kardelen İlkokulu ve Kardelen Ortaokulu olarak yaklaşık 450 öğrenci arkadaşımız ile birlikte okulumuz bahçesinde Ay ve Yıldız oluşturmaya karar verdik. Bu fikrimizi öncelikle arkadaşlarımız ile birlikte okulumuz idaresine ilettik. Okul Müdürlerimiz bizlerin bu isteğini olumlu karşıladılar. Bizler burada evimizde nasıl rahat uyuyorsak ve nasıl güzel vakit geçirerek okulumuzda eğitimimizi alıyorsak orada yaşayan arkadaşlarımızın da buna hakkı var. Biz Özel Kardelen Koleji öğrencileri olarak okullara yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bizlerin gelecekleri ile kimse oynamasın. Bizler istiyoruz ki nasıl burada eğitimlerimize devam ediyorsak Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan okula giden arkadaşlarımız da bizler gibi eğitimlerini alsınlar. Biz bunu istiyoruz çünkü hepimiz kardeşiz ve hepimiz aynı ülke toprakların yaşıyoruz. Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Türkiye İçin Eğitim Haklarımıza, Okullarımıza Kimse dokunmasın’’ dedi.

Reklam
Reklam

Özel Kardelen Koleji öğrencileri tarafından yapılan ay ve yıldızlı teröre tepki figüründe öğrenciler tarafından, “Okullarımıza Dokunmayın, Eğitim Hakkımız Engellenemez, Terörü Kınıyoruz, Kardelen Tek Yürek, Bu Kan Dursun ve Yüreğimize Dokunmayın” pankartları açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: