KARDEMİR'de Toplu Iş Sözleşmesi Görüşmeleri

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, "KARDEMİR çalışanı hak ettiği ücreti almıyor" dedi.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini ve bu süreçte yapılan görüşmelerle ilgili işçilerin sürekli bilgilendirdiğini söyledi.

İşçilerin hak ettikleri ücretleri alabilmesi için sendika olarak mücadele edeceklerini vurgulayan Gül, "Amacımız Karabük'te sosyal barışı, KARDEMİR'de kardeşliği birlik ve beraberliği sağlamak. Bunu her geçen gün üstüne koyarak sağladığımızı düşünüyoruz. Bu sağlandığı sürece KARDEMİR emekçisinin, işçisinin hak ettiği ücretin alınması sağlanacaktır. KARDEMİR çalışanı hak ettiği ücreti almıyor. Emekçilerin emek kavgasından, hak ettiği ücreti almasından başka bir heyecanımız olamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Yeni işe girenlerin durumu-

KARDEMİR'de bin 172 kişinin yeni işe girdiğini ve bu işçilerle alakalı yapılan bir protokolden bahsedildiğini belirten Gül, şöyle devam etti:

"Böyle bir protokolü tanımayacağımızı söylemiştik. Böyle bir protokol hayata geçecek olursa bu bin 172 arkadaşımız asgari ücretle çalışacakları gibi hiçbir sosyal hakları da olmayacaktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Geçmişle ilgili 2 yıllık süreçle verilen yüzde 14'lük rakamlar bizim kabul edeceğimiz ve imzalayacağımız rakamlar değildir. Biz görüşmeleri nerede yapacağımızı biliriz. Bu ya KARDEMİR'de ya da Çelik-İş Sendikası'nda yapılır, bunun dışında hiçbir yerde yapılmaz."

-Kırmızı çizgiler-

Sendikasının bir kırmızı çizgisi olduğunu ve bu çizginin dışında asla taviz veremeyeceklerini ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KARDEMİR yönetimi, duruşumuzdan anlayışımızdan, varlığımızdan bir şeyler çıkarmıştır. İstediklerimiz kamuoyunda tartışılabilir, rakamlar revize edilebilir. Ama bu rakamların aşağıya çekileceği kırmızı çizgileri vardır. Onun için kamuoyu 60, 80 demiş. Biz kamuoyu önünde çıkar ne istediğimizi rakamlarla ortaya koyarız. Bundan hiçbir zaman kaçınmayız. Bunu kamuoyunda da tartışmaktan da çekinmeyiz. Ama geldiğimiz nokta o nokta değil. Geldiğimiz noktanın uzlaşabilir bir nokta olduğunu düşünüyoruz. Bazı alışkanlıkların değişmesi için zamana ihtiyaçlarının olduğunu düşünüyoruz. Biz o zamanı bekliyoruz. KARDEMİR beşinci vitese atılmışsa, işçide o vitesle gitmesi lazım. KARDEMİR'in bacası tüterken, işçinin de bu ocağının tütmesi önemli."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: