'Kardeş Aile' Projesiyle Suriyeli Aileleri Misafir Ediyorlar

Kahramanmaraşlı hayırseverler, Kimse Yok mu Derneği'nin başlatmış olduğu 'Kardeş Aile Projesi' kapsamında Türkiye'ye sığınan Suriyeli...

Kahramanmaraşlı hayırseverler, Kimse Yok mu Derneği'nin başlatmış olduğu 'Kardeş Aile Projesi' kapsamında Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileleri birer birer evlere yerleştiriyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sebebiyle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan ve çadır kentlerde yer bulamayan Suriyeliler, kiralanan evlerde misafir ediliyor. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyeli sığınmacılar ise sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Evlerde kalan Suriyelilerin tüm ihtiyacını karşılayan hayırseverler, aileleri ziyaret ederek gıda, giyim ve elektrikli soba yardımında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilere Türk halkının sahip çıktığını söyledi. Sinema ve Tiyatro oyuncusu Yaşar Alptekin ile birlikte Suriyeli Abdusselam ailesinin kaldığı evi ziyaret eden Timurbanga, Kardeş Aile Projesi kapsamında, Suriyeli 30 aileden 210 kişiyi evlere yerleştirdiklerini kaydetti. Kimse Yok mu Derneği olarak 100 Suriyeli aileyi daha evlerde misafir etmeyi hedeflediklerini aktaran Timurbanga, “Suriye’de bir katliam yaşanıyor. Bu katliamdan kaçan Suriye insanına devlet ve millet olarak biz sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu soğuk kış günlerinde mağdur olan bu insanlara sahip çıkma adına, valilik kanlıyla kardeş aile projesini başlattık. Çadır dışında kalan aileleri, valilik kontrolünde evlere yerleştiriyoruz. Kiralanan evlerin temel ihtiyaçlarını ise hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor. Şimdiye kadar 30 Suriyeli aileden yaklaşık 210 kişi evlere yerleştirildi. Hedefimiz 100 Suriyeli aileyi daha kiralanan bu evlerde misafir etmek. Tüm vatandaşlarımızı da bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak şu ana kadar Suriyelilere 1 milyon TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını da ifade eden Timurbanga, "'Her Evden Bir Halı' projesi kapsamında çadır kentte kalan Suriyelilere 450 adet halı bağışında bulunduk. Yardımlarımızın toplanmasında başta hayırseverler olmak üzere, bize desteğini esirgemeyen Vali Şükrü Kocatepe, bürokratlar ve dernek gönüllülerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sineme ve tiyatro oyuncusu yaşar Alptekin ise Suriyelilere yapılan yardımların eleştiri konusu yapılmaması gerektiğini belirtti. Komşumuzda bir yangın var diyen Alptekin, “Bizim bu yangına körükle gitmemiz gerekiyor. İnsanlar, Türkiye dede aç ve işsizler var diyerek eleştiri yapacaklarına bu kardeşlerimiz için neler yapabiliriz demeliler. Suriye’de yaşananlar bizim için bir imtihan vesilesi olabilir. Bu nedenle Müslüman kardeşlerimize gücümüzün yettiği kadarıyla yardımda bulunmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: