Kardeş Böbreğiyle Hayata Tutundular

 Antalya'da böbrek yetmezliği çeken 32 yaşındaki Bayram Akar ile 40 yaşındaki Ayşe Uğurlar'a kardeşlerinin bağışladığı böbrek nakledildi.

Antalya'da böbrek yetmezliği çeken 32 yaşındaki Bayram Akar ile 40 yaşındaki Ayşe Uğurlar'a kardeşlerinin bağışladığı böbrek nakledildi. Antalya'da yaşayan 32 yaşındaki belediye işçisi Bayram Akar, 2 ay önce şiddetli ağrı nedeniyle gittiği hastanede böbreğinde protein kaçağı bulunduğunu öğrendi. İlaç tedavisi görmeye başlayan Akar'a, 10 gün önce kontrol için geldiği hastanede böbreklerinin işlev görmediği bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki doktorların "Diyalize girmeden bir yakınından nakil yapabilirsek çok iyi olur" sözü üzerine Akar'ın kardeşi Bayram Akar geldi. Yılmaz, ablasına böbreğini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyat ile Yılmaz'dan alınan böbrek, başarıyla ablasına nakledildi. Naklin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Ayşe Uğurlar, "10 yıl sonra yeniden nakil oldum. Çok mutluyum. Keşke bu günleri babam da görebilseydi" diye konuştu. Organ naklinin önemini ancak yaşayanların bileceğini vurgulayan Uğurlar, vatandaşları organlarını bağışlamaya davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: