Kardeş Gradacaç Belediyesi’nden, Sivas Belediyesine Ziyaret

Sivas Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Bosna Hersek'in Gradacaç Belediyesi’nin Başkanı Edis Derviş Agic ile Belediye...

Sivas Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Bosna Hersek'in Gradacaç Belediyesi’nin Başkanı Edis Derviş Agic ile Belediye Meclis Başkanı Necat Şeçiç ve beraberindeki heyet bir dizi temasta bulunmak üzere Sivas’a geldi.

Sivas'ın kardeş şehri Gradacaç'ın Belediye Başkanı Edis Derviş Agiç ve Belediye Meclis Başkanı Necat Şeçiç Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti. BDDK heyetinin de bulunduğu ziyarette bir süre sohbet edildi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Gradacaç Belediye Başkanı Edis Derviş Agiç heyetleri ile birlikte bir toplantı yaparak yapılacak kültür merkezi hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan Başkan Ürgüp,“Belediye Meclisinden aldığımız 500 bin Avro'luk yardım kararının ilk dilimi olan 200 bin Avro’nun yürürlüğe girebilmesi için resmi işlemleri tamamlıyoruz. Şu anda proje aşaması bitti. İçişleri Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldık. Tercüme ve imza işlemleri bittikten sonra 200 bin avroluk kısmını Gradacaç Belediyemizin hesabına göndereceğiz. Orada yapılacak olan kültür merkezi çok önemli bir merkez ve ülkemiz açısından çok önemli görevler ifa edecek. Dolayısıyla bu merkezden Bosna’daki kardeşlerimizin tamamı istifade edecekler. Bosna’ya gittiğinizde kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Onlar da Sivas'a geldiklerinde kendilerini evlerinde hissettiklerini söylüyorlar. Belediye Başkanı olarak seçilen kardeşimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Gradacaç Belediye Başkanı Edis Derviş Agiç ise,“Türkiye Cumhuriyeti Bosna’ya çok yardım etti. En zor zamanlarımızda yanımızda oldu. Sivas Belediyesinin desteğini çok önemsiyoruz ve bu destekler için teşekkür ediyoruz. Birlikte çok iş bitireceğiz. Buraya gelme sebebimiz de budur. Kültür merkezi projesi için evraklarımızı tamamlıyoruz. Bu desteği Gradacaç'ta yeni bir kültür başlangıcı olarak görüyoruz. Bu proje kardeşe nasıl yardım yapıldığının göstergesidir. Bu yardımlar için emeği geçen başta Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Bey olmak üzere Başkan Yardımcıları ve bütün ekibe teşekkür ediyorum. Temel atma töreninde belediye başkanımızı da aramızda görmek ve merkez tamamlandıktan sonra orada toplantı yapmak inşallah nasip olur. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıların ardından İl Müftüsü Yusuf Şahin'i de makamında ziyaret eden Gradacaç Belediye Başkanı Edis Derviş Agiç ve Belediye Meclis Başkanı Necat Şeçiç burada Müftü Şahin'e üzerinde Gradaçaç'ın fotoğrafının bulunduğu saati hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: