Kardeş okul bahçesine 500 fidan diktiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri, büyüttükleri 500 adet ceviz fidanını kardeş okul Kütahya'nın...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri, büyüttükleri 500 adet ceviz fidanını kardeş okul Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun bahçesine dikti. 'Fidanınız Sizinle Büyüsün' adlı proje kapsamında gerçekleştirilen çalışma Kasımlı İlköğretim Okulu ve Zonguldak İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törene Orman ve Su işleri Bakanlığı Müşaviri Nazmiye Uzun, Altıntaş Kaymakam Vekili Dumlupınar Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci velilerden oluşan büyük bir kalabalık katıldı.
Törenin açılışında konuşan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Damar, Kasımlı İlköğretim Okulu’ndan gelen 'Fidan Kardeşliği' teklifini memnuniyetle kabul ettiklerini belirterek, bu vesile ile okulun bahçesini birlikte ağaçlandırdıklarını söyledi.
Kardeş Okul Müdürü Erdal Yılmaz da şunları söyledi: “Okul bahçesinde bakım ve korumasını yaparak büyük bir sevgi ve özenle öğrencilerimizin yetiştirdiği bu ceviz fidanlarını, ağaç ve yeşil açısından zenginliği az olan bir okul bahçesinde ağaca dönüşecek olmaları Kasımlı İlköğretim Okulu ailesini memnun etti. Zaman zaman ağaç dikme etkinlikleri yapılmaktadır, ancak fidanın öğrenciler eliyle yetiştirilerek iller arası kardeş bir okul bahçesinde ağaca dönüşmek üzere toprakla buluşturulması ülkemiz içinde örnek bir çalışmadır. Ağaç sevgisi ve yeşilin yaşatılması, doğanın korunması adına yapılan bu güzel çalışma öğrencilerimizde önemli bir davranış değişikliği oluşturacaktır.”
Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre ise Kasımlı İlköğretim Okulu kafilesini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Kasımlı İlköğretim Okulu müdürü, müdür yardımcısı ve eğitim kadrosuna geçenlere teşekkür etti. Cöre, bu faaliyetin örneğine az rastlanır bir çalışma olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Zonguldak’tan gelen misafirlere, Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlatılan porselen fincan takımları törene katılan protokol üyeleri tarafından hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz