Kardeş okulda aşure dağıttılar

Adana'da faaliyet gösteren Özel Burç Çukurova Anaokulu'nun Okul Aile Birliği velileri, ''Muharrem Ayı'' etkinlikleri kapsamında...

Adana'da faaliyet gösteren Özel Burç Çukurova Anaokulu'nun Okul Aile Birliği velileri, ''Muharrem Ayı'' etkinlikleri kapsamında yaptıkları aşureleri ''kardeş anaokulu'' olan Vehbi Necip Savaşan İlköğretim Okulunun anaokulu sınıflarına dağıttılar.
Özel Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Ramazan Başol, bu yıl dört okulla ''kardeş okul'' olduklarını belirterek, yıl boyunca yapacakları etkinliklerle kardeş okulların öğrencileri ile kendi okullarının öğrencileri arasında iletişim köprüleri kurmayı hedeflediklerini söyledi.
Öğrencilerin yaşıtları ile tanışmaları ve kardeşlik duygularının gelişmesi gibi etkenlerle ''Kardeş Okul'' projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Başol, ''Geçtiğimiz günlerde erişmeye nail olduğumuz Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde Okul Aile Birliği velilerimizle böyle bir projeyi gerçekleştirmekten son derece memnunuz. Böylesine güzel bir ayda böylesine güzel etkinliklerle kardeşlik temellerini atmak bizi çok mutlu ediyor'' ifadesini kullandı.
Özel Burç Çukurova Anaokulu olarak, Birinci ve İkinci İnönü İlköğretim Okulları ve Seyit Ali Onbaşı İlköğretim Okulu ile de ''kardeş okul'' olduklarına değinen Başol, ''Sadece öğrenciler arasında değil okul yöneticileri, öğretmenleri ve velileri arasında da tanışıklığın başlamasını istiyoruz. Gelecek dönemde bu okulların yöneticilerini ve öğrencilerini kendi okulumuzda ağırlayacağız. Kardeş okullarımıza kırtasiye ve kitap gibi konularda da yardımcı olacağız. Her ay farklı bir etkinlikle bu kaynaşmayı arttırarak devam ettirmek düşüncesindeyiz'' diye konuştu.
Vehbi Necip Savaşan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Yurtçu da okullar arasında gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, kardeşlik ve paylaşım duygularının bu tür aktivitelerle çocuklara erken yaşlarda verilmesinin önemine değindi.
Ziyaret, Okul Aile Birliği velilerin, anaokulu sınıfında öğrenim gören çocuklara aşure dağıtması ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz