Kardeş Şehir Temsilcileri Başkan Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile “kardeş şehir” veya “işbirliği protokolü” imzalamış olan 5 yabancı ülke şehrinin...

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile “kardeş şehir” veya “işbirliği protokolü” imzalamış olan 5 yabancı ülke şehrinin temsilcileri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuklarına öncelikle Samsun ve kendisi ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Üç dönemdir Samsun’da Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Bu süre içerisinde özellikle şehirler arasındaki karşılıklı ilişki ve iletişimin kurulması adına çok da iyi bir performans yakaladığımızı maalesef söyleyemeyeceğim. Bu bazen bizim bazen de uluslararası ilişkilerin durumundan kaynaklandı. Halbuki bizler çok daha yakınlaşabilir, şehirlerimizi ve halklarımızı yakınlaştırabilir her anlamda daha sıcak ilişkiler kurabiliriz. Bunun için her türlü imkan var aslında. Birçok yabancı ülke şehrine kendi şehirlerimizden bile daha çabuk ulaşılabiliyor artık. Yakın zamanda başlayan Samsun ve Krasnodar kentleri arasındaki direk uçuş sadece 1 saat sürüyor. Biz başkentimize de bu sürede ancak gidiyoruz. Bu ilişkilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik anlamda gelişmesi için inanın karşılıklı bir ziyaret ve tanışma bile başlangıç olacaktır. Bunu mutlaka yapmalı ve kendi içimize kapanık, kabuğuna çekilmiş, kendi kendine yetme psikolojisi ile hareket eden insanlar olmamalıyız. Bu duygular içerisinde sizlere hoş geldin diyor ve onur konuklarımız olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çalıştaya daha önce katılacağı açıklanan Rusya’nın Novorossiysk şehri temsilcileri ise ülkede yaklaşan seçimlerle ilgili gelişmeleri mazeret bildirerek Samsun’a gelemediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: