Kardeş şehirlerden Bursa'ya gelen çocuklar şenlikte buluştu

Yıldırım Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kardeş şehirler şenliği ve...

Yıldırım Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kardeş şehirler şenliği ve anıtı açılış töreni düzenledi.

Ahmet Taner Kışlalı Meydanı Bayrak Alanı’nda düzenlenen törene Yıldırım Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan; Bulgaristan Cebel, Kosova Gilan, Azerbaycan Abşeron, KKTC Tatlısu ve Türkiye’den Şanlıurfa Hilvan, Kütahya Kuşu, Bilecik Pazaryeri, Büyükorhan ve Orhaneli’den öğrenci gurupları ve belediye başkanları katıldı. Misafir çocukların yörelerine ait halk oyunları ve şarkılarıyla ile renklendirdiği şenlikte, Yenişehir Çocuk Mehter Takımı ve Yıldırım Belediyesi Çocuk Semazen Grubu da sahne aldı.

Reklam
Reklam

Kardeş şehirlerden gelen çocukların gösterilerinin ardından Bayrak Alanı’nda yapılan 5.5 metre yüksekliğindeki kardeş şehirler anıtının açılışı gerçekleştirildi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Kardeş şehirlerimizle sadece kağıt üzerinde değil, fiziki olarak da çeşitli etkileşimlerde bulunmak bizleri çok mutlu ediyor. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki mesajı ‘kardeşlik’. Biz de her yönden kardeşliğimizi yaşadığımız belediyelerimizin bayraklarının, 7 devletin bayrakları ile Türkiye’nin en büyük bayrağ’nın dalgalandığı Bayrak Alanı’nda yer almasını istedik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sizlerle birlikte karşılıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yarınımız teminatı olan çocuklarımızın, daha bu yaşlardan iyi ilişkiler kurması ileride ülkeler arası dostluk ve işbirliği gücü de yaratacaktır. Bizler de Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız anıt ile kardeşliğimizi ölümsüzleştirdik.” diye konuştu.

Kardeş şehirlerden gelen belediye başkanları Başkan Keskin’e teşekkür etti, anıt önünde öğrencilerle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz