Kardeş Şehre "Çin Parkı" Jesti

Marmaris'te, kardeş şehir Çin'in Jinan kentinin adını taşıyan park, düzenlenen törenle açıldı.

Marmaris'te, kardeş şehir Çin'in Jinan kentinin adını taşıyan park, düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki Çin mimarisine uygun oluşturulan Jinan Parkı'nın açılışına Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Belediye Başkanı Ali Acar ve Jinan Belediye Halk Kongresi Müdür Yardımcısı Zou Shiping'in de aralarında bulunduğu Çin heyeti katıldı.

Kaymakam Saral, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin dostluk ilişkilerinin kentler arasındaki kardeşlik ilişkileriyle bağdaşık bir şekilde sürdürülebildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kentler arasındaki kardeşlik ilişkilerinin önemine değinen Saral, "Şehirlerimizin diğer ülkelerin kentleriyle uluslararası kardeşlik bağları tesis etmesi, ülkemizin o ülkelerle ticari, kültürel, sosyal ve eğitim ilişkilerinin çok yönlü gelişmesine olumlu katkılar sağlıyor" dedi.

Acar ise yaklaşık 2 yıl önce Shandong eyaletinin başkenti Jinan ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Bu süreç içinde kültür, sanat, eğitim adına iki kent arasında birçok değişim programı gerçekleştirdiklerini belirten Acar, "Jinan'da botanik fuarı kapsamında belli bir bölgede Marmaris Belediyesi peyzaj mimarlarımızın hazırladıkları proje hayata geçirildi. Bizler de 3 ayda yaptığımız Jinan Parkı'nı açtık" diye konuştu.

Shiping de kentlerinin bir parçasını Marmaris'te görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Parkın çok başarılı bir şekilde yapılmasının kendilerini çok şaşırttığını ve memnun ettiğini vurgulayan Shiping, park sayesinde ilişkilerin daha hızlı ve başarılı bir şekilde gelişeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Jinan'ın 6 milyon nüfusa, belediyesinin ise yıllık 5 milyar avro bütçeye sahip olduğu öğrenildi.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: