Kardeş Şehre "park" Jesti-Marmaris'te Ilçenin 5 Milyon Nüfuslu Kardeş Şehri Jinan'ın Adını Taşıyan Ve Çin Mimarisine Uygun Dizayn Edilen Parkın Açılışı Yapıldı

Marmaris'in kardeş şehri Çin'in Jinan kentinin adını taşıyan parkı düzenlenen törenle açıldı.

Marmaris'in kardeş şehri Çin'in Jinan kentinin adını taşıyan parkı düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki Jinan Parkı'nın açılışına Kaymakam Ali Galip Saral, Belediye Başkanı Ali Acar ile Jinan Belediye Halk Kongresi Müdür Yardımcısı Zou Shiping de aralarında bulunduğu Çinli heyet katıldı.

Kentler arasındaki kardeşlik ilişkilerinin önemine değinen Kaymakam Saral, "Şehirlerimizin diğer ülkelerin kentleriyle uluslararası kardeşlik bağları tesis etmesi, ülkemizin o ülkelerle olan ticari, kültürel, sosyal ve eğitim ilişkilerinin çok yönlü gelişmesine olumlu katkılar veriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Acar ise yaklaşık 2 yıl önce Shandong eyaletinin başkenti Jinan ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Bu süreçte iki kent arasında bir çok değişim programı gerçekleştirdiklerini belirten Acar, "Jinan'da botanik fuarı kapsamında belli bir bölgede Marmaris Belediyesi peyzaj mimarlarımızın hazırlamış olduğu projeyi hayata geçirdiler. Bizler de bunun karşılığı olarak yaklaşık 3 aydır yapımına devam ettiğimiz Jinan Parkı'nı açtık" diye konuştu.

Jinan Belediye Halk Kongresi Müdür Yardımcısı Zou Shiping de kentlerinin bir parçasını Marmaris'te görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Parkın başarılı şekilde yapılmasının kendilerini şaşırttığını ve memnun ettiğini vurgulayan Shiping, park sayesinde ilişkilerin daha hızlı gelişeceğini kaydetti.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: