Kardeşi dava açınca 75 yaşında sedyeyle hakim karşısına çıktı

Yatalak hasta Ökkeş Çetin, kardeşinin açtığı miras davası için adliyeye sedyeyle getirildi. Sedyeyle hakim huzuruna...

Yatalak hasta Ökkeş Çetin, kardeşinin açtığı miras davası için adliyeye sedyeyle getirildi. Sedyeyle hakim huzuruna çıkan Çetin'in sağlık durumunun iyi olmadığı dikkatlerden kaçmadı.
75 yaşında, gözleri doğuştan görmeyen ve Alzheimer hastası Ökkeş Çetin, babasından kalan evin hissesini devretmesi için kardeşi Mustafa Çetin tarafından dava edildi. Hissenin çoğunluğunu elinde bulunduran kardeşi tarafından evinden atıldığı iddia edilen Çetin, yine kardeşi tarafından mahkemeye verildi. Çetin, sedye ile Gaziantep Adliyesi'ne getirildi.
Yaşlı adamın şişme yatak ile dört kişi tarafından taşınarak adliye binasına götürüldüğünü gören adliye binası önünde bekleyen vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Oğlu Fevzi Çetin tarafından tutulan bir taksiye, koltukları yatırılarak sedye biçiminde şişme yatak ile bindirilen Ökkeş Çetin, getirildiği adliyede sedyeyle vatandaşların da yardımı ile taşınarak hakim karşısına çıkartıldı.
Babasının 8 kardeşin en büyüğü, doğuştan görme engelli olduğunu söyleyen Fevzi Çetin, Etiler Mahallesi Fedai Ökkeş Sokak'ta babasından kalan evdeki hissesini devretmesi için küçük kardeşi 65 yaşındaki Mustafa Çetin'in baskısına maruz kaldığını öne sürdü. Ancak babasının tüm baskılara rağmen hissesini devretmeye yanaşmayınca, önce kardeşi tarafından evden atıldığını, daha sonra da dava açıldığını söyledi.
Oğul Çetin, "Babam Alzheimer hastası, aynı zamanda yatalak, kronik şeker hastası. Kardeşi tarafından bir ev hissesi için babadan kalan, daha önce orada babamın ikamet ettiği eski bir Antep evi vardı. Babamı öncelikle oradan attı. Babam şu an kirada oturuyor. Şimdi de oradaki babamın hissesini alabilmek için mahkemeye vermiş. Biz kendisine çok yalvardık, rica ettik 'amca yapma' dedik, ama babamızı bu haliyle buraya getirtti. Alzheimer hastası babamın bilinci dahi yerinde değil. Mağdur olduk." dedi.
Hakim huzuruna çıkarılan Ökkeş Çetin'e mahkeme tarafından vasi tayin edilmesi için 10 günlük süre verildi ve duruşma 23 Kasım 2011'e ertelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz