Kardeşlik Coğrafyası Sakarya

Bosna Sancak Federasyonu tarafından Sakarya’da bu yıl 2.si düzenlenen Geleneksel Pita Şenlikleri’nde konuşan Büyükşehir Belediye...

Bosna Sancak Federasyonu tarafından Sakarya’da bu yıl 2.si düzenlenen Geleneksel Pita Şenlikleri’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Başkan Toçoğlu, “Sakarya’mız ülkemizin her türlü etnik kökeninden insanların barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde yaşadığı bir kardeşlik coğrafyasıdır” dedi.

Bosna Sancak Federasyonu Geleneksel Pita Şenlikleri’nin 2'incisini Sakarya Poyrazlar Gölü’nde düzenledi. Gerçekleştirilen şenliğe, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Başkan Yardımcısı Osman Aydın da katıldı. Şenlikte kısa bir konuşma yapan Başkan Zeki Toçoğlu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Toçoğlu, “Pita şenliği vesilesi ile aranızda olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Cuma günü Sayın Başbakanımızın ilimize teşrif ettiğinde ifade ettiği gibi, Sakarya’mız ülkemizin her türlü etnik kökeninden insanların barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde yaşadığı bir kardeşlik coğrafyasıdır. Bugün bu kardeşlik coğrafyasının bir örneğini hep birlikte yaşamaktayız. Elbette ki geldiğimiz, bizi biz yapan değerlerimizi unutmadan, kültürlerimizi yaşatarak, gelecek nesillerimize aktararak, kardeşçe bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzel şehrimizde, bu kardeşlik coğrafyasında bu güzelliği ve birlikteliği devam ettirme, şehrimizi ve ülkemizi çok daha ilerilere götürme çabamızda Yüce Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının ardından Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile birlikte şenlikte oynanan yöresel oyunlara katıldı, yöresel yemeklerden tattı ve yurtdışından şenliğe gelen misafirlerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz