Kardinal kapkaç kurbanı

HATAY (İHA) - 1. Hatay Medeniyetler Buluşması'na Papa 16. Benedikt'i temsilen katılan Alman Kardinal Klaus Otte, kapkaççı saldırısına uğradı. Yere yatırdıkları Otte'nin 120 euro, 80 YTL ve boynundaki tanıtım kartını çaldığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre olay, gece saat 01.00 sıralarında merkeze bağlı Harbiye Beldesi'nde meydana geldi. Dün panel ve gezilerin ardından Harbiye Beldesi'nde konakladığı Özcihan Otel'de istirahat eden Kardinal Klaus Otte, hava almak için dışarı çıkıncı 4 kişi oldukları bildirilen kapkaççının saldırısına uğradı. Otte'yi yere yatıran kapkaççılar, üzerindeki 120 euro, 80 YTL ve boynundaki tanıtım kartını çalarak kaçtı. Kardinalin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan çalışmada 4 şüpheli gözaltına alındı. Olayın bir gün sonrasında beraberindeki heyet ile birlikte İskenderun'a gelerek Yelken kulübünde yemek yiyen Alman Kardinal Klaus Otte, habercilere olay anını anlattı. Yüzlerini göremediği şahısların kendisini yere yatırmak istediklerini belirten kardinal, "Cüzdanımı onlara vermemek için ben de kapkaççıya sarıldım ama üzerimdeki 120 euro ve 80 milyon lirayı kaptırdım" dedi.

Reklam
Reklam

Alman Kardinal Klaus Otte, daha önce başına böyle bir iş gelmediğini ancak her insanın böyle bir olayla karşılaşabileceğini belirterek, "Yaşadığım olay Türkiye ve Türkler hakkındaki fikrimi değiştirmeyecek ben halen Türkler'i çok seviyorum" diye konuştu.