Kardiyolog Görenek'in uluslararası başarısı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Görenek, 'Journal Of Electrocardiology' adlı uluslararası derginin yayın kurulu üyeliğine seçildi.

ESOGÜ Genel Sekreteri Ali Urazel, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Kalp Damar Hastalıklarını Önleme Projesi Türkiye Koordinatörü de olan Doç. Dr. Görenek'in, 2 yıldan beri düzenli olarak çeşitli ülkelerden yollanan kardiyoloji alanındaki bilimsel yayınlara hakemlik yaptığını belirtti. 'Journal Of Electrocardiology' adlı seçkin derginin uluslararası indekslere de (SCI) dahil olduğunu ifade eden Urazel, "Kalp ekstrosu (EKG), çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp pilleri gibi alanlarda son bilimsel gelişmeleri içeren konulara ve yayınlara yer verilen derginin editörlüğünü, ABD'den Galen S. Wagner yapmaktadır. Bu dergi, çeşitli ülkelerde çok sayıda üyesi olan Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği ve Uluslararası Bilgisayarlı Elektrokardiyoloji Derneği'nin resmi yayın organı durumundadır. Söz konusu derginin yayın kurulu üyeliğine seçilen Doç. Dr. Görenek, aynı zamanda Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği'nin konsey üyesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Derneğin 34. kongresinin, Doç. Dr. Bülent Görenek başkanlığında 27-30 Haziran 2007 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceği bildirildi.