Kardon Tekne Yarışını Gemi Mühendisleri Odası Kazandı

Kabotaj ve Deniz Bayramı kutlamaları kapsamında 5.'ci kez düzenlenen 'Karton Tekne Yarışı'nı Gemi Mühendisleri Odası...

Kabotaj ve Deniz Bayramı kutlamaları kapsamında 5.'ci kez düzenlenen 'Karton Tekne Yarışı'nı Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi kazandı. Suda ilk batan tekneye verilen 'Titanik' ödülünü ise Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası elde etti.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 5.'si düzenlenen Karton Tekne Yarışması, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Yarışmaya 15 takım katıldı. Katılımcılar, yarışmaya, suya dayanıklı bant ve mukavva kullanarak kendi tasarladıkları teknelerle katıldı. Yapılan tekneler kortej eşliğinde Konak Pier Rıhtımı'na getirildi. Yarışmada başlama düdüğü ile tekneler suya indirildi.

Reklam
Reklam

Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, üzerinde "Çarpık tekne yapımına karşıyız" yazılı teknesi, yarışmanın ilk saniyelerinde suya gömüldü ve ilk batan teknelere verilen 'Titanik' ödülünü kazandı. Büyük ilgiyle izlenen yarışmada birçok tekne suda battı. Yarışma sonunda Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi birinci, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ikinci, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ise üçüncü oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: