Karga sürüsü, ilçeyi elektriksiz bıraktı

Hanönü'nde elektrik dağıtım hattına çarpan karga sürüsü, elektriklerin kesilmesine neden oldu.

Hanönü'nde elektrik dağıtım hattına çarpan karga sürüsü, elektriklerin kesilmesine neden oldu.

Hanönü Belediyesi Kum Ocağı Tesisleri'ne elektrik veren yüksek gerilim hattına karga sürüsü çarptı. Hatta yaşanan patlamaların ardından elektrikler kesildi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) arıza ekipleri, kesintinin giderilmesi için çalışma yürüttü. 2 saat sonra arıza giderildi ve ilçeye elektrik verilmeye başlandı.

Hatta çarpan sürüden 3 karganın telef olduğu görüldü.

Murat Sevim isimli bir vatandaş, sabah saatlerinde işe giderken, yüzlerce karganın Kum Ocağı Tesisleri'ne doğru uçtuğunu belirterek, bir süre sonra elektrik hattında patlamalar yaşandığını ve elektriklerin kesildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yetkililer, elektrik hatlarına konan veya çarpan kartal veya kargaların zaman zaman elektrik kesintisine neden olabildiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz