Karga-tavuk kavgası

KARS (İHA) - Kars merkez Çamurlu Köyü'nde yaşanan karga-tavuk kavgası ilginç görüntülere sahne oldu. Yavrularına saldıran kargayı altına alan tavuk, öldürücü gaga darbeleriyle kargaya zor anlar yaşattı.

Çamurlu Köyü'nde şu günlerde kargaların tavuklarla olan kavgası konuşuluyor. Kargalardan bazıları yere inerek tavukların yemlerine ortak olmak istediği sırada yavru civcivlere saldırınca ummadıkları bir savunmayla karşılaşıyorlar. Tavuklar, civcivlerini saldırgan kargalardan korumak için büyük mücadele veriyor. Karga, civcivlere saldırır saldırmaz devreye giren ana tavuk, kargayı önce gagasıyla etkisiz hale getiriyor ve ardından öldürücü gaga darbeleriyle kargayı canından bezdiriyor. Vatandaşlar, gagalarıyla öldüresiye dövdüğü kargaları tavuğun elinden güçlükle kurtarıyor.

Reklam
Reklam

Bu tür kavgaların sürekli olduğunu söyleyen vatandaşlar, olaya adeta şaşırdıklarını, bir anne tavuğun civcivlerini korumak için hayatını bile tehlikeye attığını belirterek, bunun insanlara bir ders verdiğini dile getirdi.