Kargem’den Büyük Sbs Başarısı

Karşıyaka Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere 2008 yılında açtığı Karşıyaka Gençlik Merkezi (KARGEM) başarıya...

Karşıyaka Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere 2008 yılında açtığı Karşıyaka Gençlik Merkezi (KARGEM) başarıya doymuyor. Her yıl SBS, LYS ve YGS’de aldığı sonuçlarla dikkat çeken KARGEM’de bu yıl SBS’ye hazırlanan 266 öğrenciden 244’ü Anadolu ve Meslek liselerine yerleştirilmeye hak kazandı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim olanağı sağlayan KARGEM’de 2011-2012 döneminde 1242 genç SBS, LYS ve YGS’ye hazırlandı. Bunlardan 266’ı bir yıl boyunca 9 Haziran’da yapılan SBS sınavında başarılı olmak için ter döktü. Öğretmenleri eşliğinde sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinden 244’ü 300 ile 467 arası puan alarak Anadolu Lisesi ve Meslek liselerine yerleştirilmeye hak kazandı. Başarılı KARGEM gençlerinden 74’ü ise 400’ün üzerinde puan aldı.

Reklam
Reklam

KARGEM’i 2008 yılında kurarken dar gelirli ailelerin çocuklarına da eğitim fırsatı vermeyi amaçladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak SBS’de alınan başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti “KARGEM’le onlara sunduğumuz fırsatı böylesine büyük başarılarla süsleyen öğrencilerimizi kutluyorum. Bize böyle mutluluklar yaşattıkları için alınlarından öpüyorum. Hak ettikleri fırsatları onlara sağlamak için dün olduğu gibi yarında çalışmaya devam edeceğiz” diye dile getirdi.

4 YILDA 4834 GENCE ÜCRETSİZ EĞİTİM FIRSATI

Alışılagelmiş dershanecilik anlayışının ötesine geçen eğitim sistemiyle başarıyı yakalayan KARGEM’de 2008 yılından bu yana 4834 genç SBS, LYS ve YGS’ye hazırlandı. Bu gençlerden 424’ü Anadolu liselerini, 217’si Meslek Yüksek Okullarını, 356’sı ise üniversiteyi kazandı.

İlçe sınırları içinde ikamet eden ve dar gelirli ailelerin çocuklarına kapılarını açan KARGEM’de öğrenciler sadece sınavlara hazırlanmıyor; gerçekleştirilen kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle gençlerin sosyal gelişimine de katkı sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Bahçelievler’deki Katlı Pazaryeri’nde 6000 metrekarelik alanda 21 derslikte eğitim veren KARGEM’de 2 adet bilgisayar sınıfı, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, kantin ve revir bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz