KARGİD'den Tanzanya’ya Iş Gezisi

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Tanzanya İşadamları Derneği (ABİTAT) işbirliği ile iki ülke arasındaki ticaret, yatırım...

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Tanzanya İşadamları Derneği (ABİTAT) işbirliği ile iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 7-12 Nisan tarihleri arasında Tanzanya'ya iş gezisi düzenleyecek. İhracatçı firmalarının dış pazardaki paylarında artış sağlanması amacıyla yapılacak geziye; inşaat, turizm, sağlık ve gıda sektörlerden işadamları da katılacak.

KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dernek olarak üyelerinin rekabet üstünlüklerini artırmak ve yeni pazarlar keşfetmelerini sağlamak amacıyla yurt dışı iş gezileri düzenlediklerini belirtti. Bu yıl Filipinler’e yapılan iş gezisinden sonra ikinci yurt dışı gezisini Tanzanya’ya yapılacaklarını kaydeden Altıntaş, “Afrika ülkelerinin genelinde olduğu gibi Tanzanya’da da tüketim ürünleri ve sermaye malları ithal ederken, ihracatının büyük bölümünü hammadde ürünleri oluşturuyor. Bu ülkede sanayi, inşaat, madencilik, turizm, sağlık ve tarım sektörlerinde yatırımın öne çıktığını görüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Tanzanya pazarında birçok üründe talebi karşılayacak yeterli üretim olmadığından tüketimin büyük oranda ithalatla karşılandığına değinen Altıntaş, bu açıdan da Tanzanya’nın ticaret için çok elverişli bir konumda olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: