Kargo sektörü önemli gelişme gösterdi

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - TNT Ekspres Adana Bölge Müdürü Yaşar Yiğit, ithalat ve ihracatın arttığı her ülkede kargo taşımacılığının ön plana çıktığını söyledi. Yiğit, TNT Ekspres Kahramanmaraş Acentesi'nin açılışında, Türkiye'de ve dünyadaki kargo taşımacılığı hakkında bilgiler verdi. Global dünyada bir ülkeden bir ülkeye mal göndermenin stratejik önem arz ettiğini ifade eden Yiğit, "Kargo taşımacılığı ihracat ve ithalatın arttığı her ülkede daha da ön plana geçiyor. Bunu yaparken de çok süratli yapmak gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

TNT Ekspres'in, Avrupa'ya 24 saatte adrese teslim hizmeti verdiğini anlatan Yiğit, "Bizim en başta ekspres kurye hizmetimiz gelmektedir. Daha ağır kargolar için de isteğimiz hava yolu şirketi ile adresten adrese mal taşımacılığı yapıyoruz. Bunun yanında karayolu taşımacılığımız var. Özellikle Avrupa ülkelerine çalışıyoruz. Ayrıca parsiyel TIR taşımacılığı yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de kargoculuk sektörünün son 15 yılda gelişme gösterdiğini, bunda da en büyük etkenin 80'li yıllardan sonra ithalat ve ihracat hamlesinin başlaması olduğunu dile getiren Yiğit, TNT Ekspres'in ürün seçeneği olarak en geniş ağa sahip bir kargo şirketi olduğunu, rakiplerinden farklı olarak sadece ekspres kurye taşımacılığı yapmadıklarını aynı zamanda hava, kara ve yurtiçi taşımacılığı da yaptıklarını sözlerine ekledi.