"Kargo terminali Çorlu'ya taşınacak"

İSTANBUL (İHA) - Atatürk Havalimanı A Terminali'ndeki HAVAŞ ve Çelebi'ye ait kargo bölümlerinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından havalimanına gelen

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Habip Soluk incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Soluk, "Kargo terminali Çorlu'ya taşınacak" dedi.

Yangın çıktıktan sonra olay yerine yakın olan uçakların uzaklaştırıldığını belirten Soluk, "Harp Okulu İtfaiyesi ve Büyükşehir İtfaiyesi'nin özverili çabalarıyla, yangın can kaybına mahal vermeden söndürüldü. Arkadaşlar sağ duyulu davranarak yangının Dış Hatlar Terminali'ne sıçramamasını sağladı. Şu anda soğutma çabaları devam ediyor" diye konuştu. Tek tesellinin can kaybı olmaması olduğunu vurgulayan Soluk, olayda yaralanan olmadığını, yalnız bir şirkete ait depoda Malezya uyruklu bir kadının cenazesinin yanmış olarak bulunduğunu ifade etti. Bugün itibariyle kargo uçaklarının Sabiha Gökçen ve Çorlu Havaalanları'na yönlendirildiğini kaydeden Soluk, "Kısa sürede yapacağımız planlama ve düzenlemeyle kargo uçaklarını Çorlu Havaalanı'na indirmeyi planlıyoruz. THY kargosunu da duruma göre değerlendireceğiz ve oranın kapasitesine göre bir yönlendirme olacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam