Karikatürde Büyük Ödül Bursa'nın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Karikatür Yarışması'nda birincilik ödülünü Bursa'dan Halit Kurtulmuş kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Karikatür Yarışması'nda birincilik ödülünü Bursa'dan Halit Kurtulmuş kazandı.

Yarışmanın Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut'tan oluşan jürisi, yaptıkları değerlendirme toplantısı sonucunda ödül almaya ve sergilenmeye hak kazanan karikatürleri belirledi.

Bu yılın birincilik ödülüne yarışmaya Bursa'dan katılan Halit Kurtulmuş layık görüldü. Kurtulmuş, 3 bin liralık birincilik ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği İzmir'den Bayram Bağcı alırken, üçüncülük ödülü Ankara'dan Hümeyra Altunışık'ın oldu. İzmir'den Aytur Şahinbay ve Ankara'dan Ali Bulca ise mansiyonla ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Yarışmada ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü, Antalya'dan Cafer Yıldırım'a, Güngör Kabakçıoğlu Özel Ödülü Balıkesir'den Tufan Burhan İleri'ye, Jüri Özel Ödülü ise Bursa'dan Recep Özcan'a verildi.

Öte yandan 3'üncü Antalya Ulusal Karikatür Yarışması'na bu yıl 215 çizer 387 karikatürle katıldı. Yarışmada, 18 yaşının altındaki çizerlerden Leyla Demir, Eda Su Albayrak, Ekin Devrim Karacagil, Yaman Tümer, Irmak Beyaz ve Tibet Fırat jüri özendirme ödülüne layık görüldü. Ödül alan karikatürlerin yanı sıra 38 karikatür sergilenmeye layık görüldü.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz