Karikatürün Oskarları Okan Üniversitesi'nde

Bütün dünyada karikatür oskarları olarak bilinen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, Okan Üniversitesi'nde 1 hafta boyunca karikatür severler ile buluşacak.

Okan Üniversitesi, Karikatür Haftası etkinlikleri kapsamında 23. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'ne evsahipliği yapıyor. Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nde gerçekleştirilen sergide Amerika'dan Norveç'e kadar birçok ünlü karikarüstin eserleri yer alıyor.

Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörü her zamankinden daha çok önem kazanıyor. Hoşgörü ve sağduyuya dayalı olan karikatür sanatının en güzel örneklerinin yer aldığı serginin açılışını Okan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sadık Kırbaş yaptı. Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Ünal'ın hazır bulunduğu sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 1 Nisan 2007 tarihine kadar açık kalacak sergide 1. Kuczynski 2. Aghaey ve 3. Yuriy Kosobukin'in eserleriyle birlikte güldürürken düşündüren 70 yapıt bulunuyor.

Reklam
Reklam

Karikatür sanatının farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 23 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne kadar 128 ülkeden 6 bin 500'ü aşkın sanatçı katıldı. Bu yıl 1187 karikatüristin 3212 karikatür ile başvurduğu yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor.