Karısının iki ayağını kırdı, 10 gün evde sakladı, jandarma serbest bıraktı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir kadın, alkollü olduğu gerekçesiyle isteklerini geri çevirdiği kocasından ölesiye dayak yedi....

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir kadın, alkollü olduğu gerekçesiyle isteklerini geri çevirdiği kocasından ölesiye dayak yedi. Balta sapı ile kocasının şiddetine maruz kalan kadının 2 bacağı kırıldı, ayağında derin yarıklar oluştu.
Olaydan 10 gün sonra köye gelen kızı tarafından hastaneye kaldırılan kadın tedavi altına alındı.
Olay, Malkara'ya bağlı Ballı köyünde meydana geldi. Aşırı alkol alarak evine gelen Mehmet Emin Kalın (60), isteklerini alkollü olduğu gerekçesiyle geri çeviren 37 yıllık eşi Yaşariye Kalın (57)'a balta sapı ile saldırdı. İki ayağı kırılan ve bacağından derin yaralar meydana gelen kadının vücudunda da morluklar ve çürükler oluştu.
Olaydan sonra eşini hastaneye götürmeyen ve evin içinde kendisi pansumanla tedavi etmeye çalışan koca, ihtiyacını gidermesi için eşinin yanına leğen bıraktı.
Çocuklarının telefonla araması üzerine eşinden dayak yediğini söylemeyen Yaşariye Kalın, grip olduğunu belirtmekle yetindi.
Çiftin en küçük kızı Ayşe İlbasan'ın bir yakınlarının mevlidi için köye gelmesiyle olay jandarmaya intikal etti.
Annesini öldüresiye döven babasını Malkara İlçe Jandarma Karakolu'na şikayet eden İlbasan, ayaklarındaki kırıklara rağmen 10 gündür evde yatan annesini Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü.
Kızının şikayet üzerine jandarma tarafından yakalanan Mehmet Emin Kalın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Babasının annesine sürekli şiddet uyguladığını söyleyen Ayşe İlbasan, "Köye geldiğimde annemi öldüresiye dövmüş, yara bere içinde ölümle baş başa bırakmıştı. Annemi önce Malkara İlçe Jandarma Karakulu'na götürdük. Annem de ben de babamdan şikayetçi olduk. Daha sonra hastaneye kaldırdık. Sürekli annemi dövüyor. Artık cezasını çekmesini istiyorum. Alkol alınca kendisini kaybediyor. Annemi öldüresiye dövmesine rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı." dedi.
Babasının dayakları yüzünden annesinin psikolojisinin bozulduğunu ve yıllarca depresyon tedavisi gördüğü kaydeden İlbasan, bu yüzden annesini yıllarca babalarının yanına göndermediklerini kaydetti. Babasının bir daha şiddet uygulamayacağına söz vermesi ve pişman olduğunu söylemesi üzerine annelerinin köye gitmesine izin verdiklerini ancak yine şiddete maruz kaldığını dile getirdi.
Mehmet Emin Kalın ise jandarmadaki ifadesinde aşırı alkollü olduğunu ve eşini dövdüğünü itiraf etti. Serbest bırakılan koca, tutuksuz yargılanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz