Karkim'den Çağrı Fiyatı Şerhli Hisse Satışı

Sondaj akışkanları şirketi Karkim, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'ndaki küçük yatırımcılarının hisse satışından zarar görmemeleri...

Sondaj akışkanları şirketi Karkim, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'ndaki küçük yatırımcılarının hisse satışından zarar görmemeleri için sözleşmeye çağrı fiyatı şerhi koydu.

Karkim’de sahip olduğu payları başka alanlara odaklanmak için hisse başına 2 TL’ye satmaya karar veren şirketin hakim ortağı Dr. Ümit Yaşar Karakaya, konuyla ilgili açıklamasında Sermaye Piyasaları Kurulu’nun son aldığı kararları son derece olumlu ve bu alanda cesaretlendirici bulduğunu belirtti. Gerek bu kararlara destek olduklarını göstermek, gerekse Karkim’in başarı hikâyesinde sermaye piyasalarının ciddi bir katkısı olduğunu ifade etmek amacıyla şirketin yeni ortağı Murat Çelik ile beraber bu yolu seçtiklerini aktaran Karakaya, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"2011 yılında, şirketimiz henüz 6 yaşındayken halkımızı hayallerimize ve gelecek planlarımıza ortak ettik. İşimize ve yönetimimize gösterilen inanç, güven ve teveccüh sayesinde her yıl kar artışında ciddi oranda büyüyerek Türkiye’nin bu alanda en karlı işletmelerinden biri haline geldik. Son 3 yılda şirketimizin kârı 1 milyon 170 bin TL’den 4 milyon 136 bin TL’ye çıktı. Yatırımcılarımıza borç yüklemediğimiz gibi geçen yıl elde ettiğimiz kazancın tamamını da kar payı olarak yatırımcılarımızla paylaştık.

"İlk günden bu yana bize inanan, yatırımlarını şirketimizde değerlendiren küçük ortaklarımıza bir söz vermiştik. Onların hakkını her zaman korumak, şirketin kârını kendileriyle paylaşmak öncelikli hedeflerimizden biri oldu. Şimdi bu yaklaşımımızın devamı niteliğinde, şirket hisselerimizi devrederken, daha az gelir elde edecek olmamıza rağmen küçük ortaklarımıza olan vefa borcumuzu ödemek ve sözümüzü tutmak istedik. Bu bizim için bir ilke kararıdır. Bu nedenle kendi hisselerimizi hisse başına 2.00 TL’den devrederken; SPK’nin vereceği onay doğrultusunda yeni yönetimin 2.40 TL fiyattan yatırımcılarımıza çağrı yapma şartının anlaşmamıza koyulmasını sağladık."

Reklam
Reklam

Çağrı fiyatına SPK’nın onay vermesi durumunda; yatırımcılar bugüne kadar aldıkları kar payının yanısıra; halka arz fiyatının üzerinde bir çağrı fiyatıyla da hisselerini yeni yönetime devretme şansına sahip olacaklar. Bu meblağ Karakaya’nın alacağı hisse başı fiyatın yaklaşık olarak yüzde 20 fazlasına tekabül ediyor. Elindeki payları hisse başına 2 TL’den satan Karakaya, Karkim’in küçük ortaklarının ellerindeki paylar içinse hisse başına en az 2,40 TL ödenmesini sağlayacak. Buna göre, Karkim’in yüzde 62,98’sını 28,3 milyon TL’ye satın alan Murat Çelik, yapacağı çağrıyla borsadaki küçük yatırımcıların ellerindeki kalan pay için ise toplamda yaklaşık 17 milyon TL ayırmak zorunda.

ASIL İŞİNE ODAKLANACAK

Karkim’in ve sağlık sektöründe sahibi olduğu Parkmed’in de satışıyla birlikte asıl faaliyet alanı olan Madenciliğin yanı sıra Gıda ve Finans sektörlerine de odaklanacaklarını belirten Karakaya, “Karkim sondaj sıvıları konusunda Türkiye’nin ilk özel şirketi oldu. Ülkemiz açısından çok önemli bir misyonu gerçekleştirdik. Türkiye’yi bu sektörde dışa bağımlı olmaktan kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda sondaj sıvıları teknolojisi ihraç eden bir ülke konumuna getirdik. Şimdi bu alandaki yatırım misyonumuzu tamamladığımıza inanıyoruz. Borçsuz tertemiz şekilde bir şirket devrediyoruz. Karkim; yeni yönetiminin yapmış olduğu açıklama doğrultusunda sektördeki faaliyetlerine ve yatırımlarına devam edecek. Yeni yönetime de küçük ortaklarımıza verilen destek sürecinde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: