Karla barışan İstanbul'da hayat maratonu

İSTANBUL (İHA) - Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan kar yağışı, beraberinde zor bir hayat maratonuna sahne oldu. Özellikle yaşamını dışarda banklarda sürdürmek zorunda kalan vatandaşlar, soğuk bir gece geçirirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ise sabaha kadar durmadı. Bazı vatandaşlar ambulanslarla dinlenme merkezlerine götürülürken, bazı vatandaşların direnmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. Tekerlekli sandalye ile karlı havada gazete almak için giden vatandaşın görüntüsü ise İstanbulluların her şeye rağmen mücadelesini anlatır gibiydi.

Reklam
Reklam

OTOBÜS DURAĞINDA YATAN VATANDAŞ, ZABITAYA DİRENEREK GİTMEDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, donma tehlikesine karşı İstanbul'u karış karış gezdi. Banklarda, otobüs duraklarında ve köprü altlarında yatan vatandaşlar toplanarak dinlenme merkezlerine götürüldü. Taksim meydanda otobüs durağında yatan bir vatandaşı götürmek isteyen zabıta ekipleri ise ilginç bir direnişle karşılaştı. 65 yaşındaki Fatih Mungan, "Benim param var pulum var. İstesem otelde de kalırım. Ben kağıt topluyorum. Bakın işte eşyalarım" diyerek zabıta ekiplerine direndi ve gitmedi. Zabıta ekipleri ile Fatih Mungan arasındaki diyaloglar ilginç görüntülere sahne olurken, toplanan vatandaşlar ise ambulansla Edirnekapı'daki dinlenme merkezine götürüldü.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE KARA MEYDAN OKUDU
Bazı ilçelerde lapa lapa yağan kara rağmen, bazı vatandaşlar da zorlu hayat maratonuna devam etti. Osman Kuşkan isimli engelli bir vatandaş, karlı havada tekerlekli sandalye ile gazete almaya giderken, kara meydan okur gibiydi. Osman Kuşkan, "Yaz kış ben her sabah gazetemi almaya giderim. Benim için normal bir gün" dedi.
İstanbul'da yer yer devam eden kar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı bazı bölgelerde sürüyor.

Reklam
Reklam