Karla Mücadele Için 25 Köye Traktör Bıçağı Verildi

Erbaa Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği, seçtiği 25 köye kar küreme bıçağı verdi....

Erbaa Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği, seçtiği 25 köye kar küreme bıçağı verdi. 360 derece dönebilen ve traktöre monte edilen bıçaklar köy muhtarlarına teslim edildi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği, 25 pilot köye küreme bıçağı verdi. Küçük Sanayi Sitesi'nde yapılan programla, köy muhtarlarına teslim edilen bıçaklar, uygulamalı olarak gösterilerek, tanıtıldı.

Erbaa İl Özel İdare Müdürü Turgay Kaya, “Tanıtımı yapılan ve muhtarlara teslim edilen bıçaklar sayesinde, kar küremede ilk müdahaleyi köylüler yapabilecek. Ayrıca, köydeki yol çalışmalarının da bu bıçaklar sayesinde köylüler kendi ihtiyaçlarını giderebilecekler.” dedi. Programda, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Akgün ve İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Muhtarlara, bazı konularda kendilerine yardımcı olmaları konusunda yardım isteyen
Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir de “Bu yıl rahmet ve bereket simgesi kar çok yağdı, bazı köy yollarımızla iletişimiz kesildi ve her yere yetişemedik. Bu nedenle pilot seçtiğimiz 25 köyümüze traktöre takılabilen kazıyıcılar verdik, onlar bizi beklemeden kendi imkânları ile köy yallarının ana yolla bağlantısını açabilecekler, ayrıca köylerin içindeki mahallelerin açılmasında yardımcı olacak olan bu kazıyıcılar, hem köylülerin işini kolaylaştıracak hem de bizim karla mücadelemizi hızlandıracak.” dedi. Demir, köylülerden, yapılan çalışmalarda birlik ve beraberlik içinde olmalarını ve muhtarlara yardımcı olmalarını istedi.

Köy muhtarları, yapılan çalışmanın yerinde olduğunu ve köydeki işlerini hızlandıracaklarını belirtti. Kazıyıcı verilmeyen köyler içinde en kısa sürede çalışma başlatılarak kazıyıcı dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: