Karla mücadelede 30 bin kilometre yol açıldı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, karla mücadelede iki buçuk aylık dönemde...

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, karla mücadelede iki buçuk aylık dönemde 250 bin litre yakıt harcanarak 30 bin kilometre yol açtıklarını söyledi.
Muş merkeze bağlı Karlıdere köyünde taziye olması nedeniyle yol açma çalışmalarını yerinde denetleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, kar yağışının başladığı aralık, ocak ve şubat ayları boyunca 250 bin litre yakıt ve 30 bin kilometre yol açıldığını anlattı. Yol açma çalışmalarının çok büyük emekler sarf edilerek yapıldığını kaydeden Genel Sekreter Vekili Yentür, “Karla mücadele gerçekten çok ağır şartlarda yapılıyor. Yol kenarındaki kar kalınlığından yapılan zorlu çalışma görülebiliyor. İki tane iş makinemiz var ve bir metre dahi bazen ilerleyemiyoruz. Muş’ta belki son 40 yılın en çetin kışını yaşıyoruz. Karla mücadelede yaklaşık 30 bin kilometrelik bir yol çalışması yapmışız Muş il genelinde. 250 bin litre de yakıt yakmışız, bu bir felakettir. İl Özel İdaresinin ekipleri gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız özverili bir şekilde görevlerini yapıyor. Yapılması gereken hizmet ise arkadaşlarımız bu görevi layıkıyla yapıyorlar. Yaklaşık 1,70 ile 2 metre, yüksek kesimlere çıktığımızda da 4 metreye kadar çıkıyor kar kalınlığı.” ifadesini kullandı.
Muş İl Özel İdaresine ait 3 ilçe ve merkezde olmak üzere 4 şantiyede toplam 22 ekiple karla mücadele ettiklerini anlatan Genel Sekreter Vekili Yentür, 150 personeli olduğunu söyledi. Yentür, şunları söyledi: "Muş il genelinde toplam 3 ilçemizde ve merkezde olmak üzere 4 tane şantiyemiz var. 22 ekiple mücadele veriyoruz. Kar miktarı arttıkça biz de ekip sayısını artırdık. Şu anda ilçelerde dahil olmak üzere 22 ekip ve 150 personelle mücadele etmekteyiz. Karla mücadelede 250 bin litre yakıt ve 30 bin kilometre yol açılmıştır. 250 bin litrenin yakıldığı dönem aralık, ocak ve şubatın 15’i, yani 75 günde yaktığımız yakıt miktarıdır. Biz bu araçlarla şu anda 7 kilometrelik yolu ancak sabaha kadar açabiliriz. İş gücü, yakıt, makine, insan ve ekipman olarak maliyeti hesaplarsak büyük bir maliyet çıkar. Ama nihayetinde insanlarımıza hizmet etmek için 7 kilometreyi 7 saatte değil de 14 saatte de açabiliyorsak insanlarımıza ulaşabiliyorsak, biz vatandaşımıza ulaşmanın mutluluğunu paylaşıyoruz.”

Reklam
Reklam

“İŞÇİLERİMİZ BİRER KAHRAMANDIR”
Karla mücadele eden ekiplerdeki işçileri ziyaret eden Yol İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Cengiz Demirel ise işçilerin birer kahraman olduğunu belirterek, hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.
"Her ne olursa olsun kim ne derse desin biz bu sıkıntılara rağmen hizmet vermeye devam edeceğiz." diyen Demirel, “Bu kadar kar ve sıkıntıya rağmen gece gündüz demeden çalışıyorlar. Onlar birer kahramandırlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. 2 metreye yakın kar kalınlığı var. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz