Karlıova'daki Mayın Patlaması

Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasında şehit olan polis memuru Murat Toprak'ın, Bingöl'deki canlı bomba olayında AK Parti İl binasında

Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasında şehit olan polis memuru Murat Toprak'ın, Bingöl'deki canlı bomba olayında AK Parti İl binasında nöbetçi olduğu ve olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Karlıova ilçesindeki bir görevden dönen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne mensup polisleri taşıyan midibüsün geçişi esnasında terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polislerden Murat Toprak'ın, 29 Ekim 2011 tarihinde 3 kişinin öldüğü Bingöl'deki canlı bomba eyleminin gerçekleştirildiği alanda nöbetçi olduğu ve nöbet değişimi sırasında çelik yelek giymek için ayrıldığından şans eseri kurtulduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Canlı bomba eyleminden yara almadan kurtulan Toprak, dün sabah saatlerinde Hacılar Köyü mevkinde daha önceden yoldaki menfez altına yerleştirilen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 7 arkadaşı ile birlikte şehit oldu.

29 Ekim 2011 tarihinde Kurban Bayramı öncesi üç çocuğuyla alışverişe çıkan Hatice Belgin, yürürken canlı bombayı fark ederek üzerine atlamış olayda, anne Belgin ile oğlu Veysel ve bir vatandaş hayatını kaybetmiş 21 kişi de yaralanmıştı.

Muhabir: Abdullah Çelik- Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: