Karmate Artvinlileri Coşturdu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin lokal açılışında konser veren Karmate grubu Artvinlileri...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin lokal açılışında konser veren Karmate grubu Artvinlileri coşturdu.

Turgutalp Mahallesi Kiraz Sokağı'nda bulunan dernek lokali yenilenen haliyle hizmete açıldı. Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Ayhan Yalçın Kaya'nın kısa selamlama konuşmasının ardından kurdele kesimiyle dernek lokali hizmete açıldı. Akşam ise Kültürpark Açık Hava Gösteri Merkezi'nde Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yaz şenlikleri çerçevesinde Karadeniz müzik grubu Karmate konser verdi. Grup Karmate, seslendirdiği Karadeniz yöresine ait türkülerle Artvinlileri coşturdu.

Reklam
Reklam

Teröristlerin kalleşçe yaptıkları Dağlıca karakolu baskını sonucunda şehit olan Mehmetçiklerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Yalçın Kaya, derneğin 1967 yılında kurulduğunu belirterek, “1973 yılında resmi tüzel kimliğini alan derneğimiz, İnegöl-Bursa ve ülkemizdeki ilk yöre derneğidir. Köklü bağları ve gelenekleri olan derneğimiz, kurulduğu günden bugüne İnegöl’ümüzün sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar yapmış bir dernektir. Bugün lokal açılışımızı Karmate konseri ile kutladık” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: