Karne Hediyeleri Sokağa Atılmasın

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, kedi ve köpeklerin birer canlı olduğunu kesinlikle...

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, kedi ve köpeklerin birer canlı olduğunu kesinlikle birer oyuncak olarak görülmemesi gerektiğini söyleyerek öğrenci velilerini uyardı. Karne hediyesi olarak alınacak olan evcil hayvanın bakımının iyi yapılması gerektiğini belirten Karanfil, tatil bitiminde hayvanların sokağa terk edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil öğrenci velilerini karne hediyeleri konusunda uyardı. Kedi ve köpek gibi hayvanların karne hediyesi olarak alınmadan önce iyi düşünülmesi gerektiğini belirten Karanfil, "Çocuklar kedi ve köpek beslemeyi çok arzu ediyorlar. Aileler de onları kırmamak için ‘Sınıfı geç, istediğin hayvanı sana alacağım’ diye söz veriyor. Birkaç aylık yaz tatilinde çocukların oyalanması maksadıyla kedi köpek alınıyor. Bu hayvanlar yaz tatili bitip yeniden eve döneceği zaman maalesef sokağa terk ediliyor. Birkaç aylık yaz tatilinde çocukların oyalanması maksadıyla kedi ve köpek alınmasını doğru bulmuyoruz. Kışın insan kalmayan bu mekanlarda açlıkla mücadele eden hayvanlar telef oluyor. Bunun için aileler bakabilecekleri hayvanları almalılar” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: