'Karne Sadece Çocuğun Değil Velinin De Durumunu Ortaya Koyuyor'

Bursa’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 570 bin öğrenci karnelerini alarak...

Bursa’da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 570 bin öğrenci karnelerini alarak tatile çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, karnenin sadece çocuğun değil velilerin de notunu ortaya koyduğunu söyledi.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Hasan Ali Yücel İlk ve Ortaokulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın yanı sıra il ve ilçe Milli Eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Reklam
Reklam

Karnelerini verdiği öğrencilere seslenen Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, "Uzun bir yıl geçirdiniz. Tatilde iyi dinlenin. Bu dönemde Bursa’nın tarihi ve kültürel yerleri gezmenizi ve tanımanızı arzu ediyorum. Tatilde özellikle kitap okumanızı istiyorum. MEB’in önerdiği kitapların yanında önemli dünya klasiklerini de okumanızı öneriyorum." dedi.

Karnelerin sadece öğrencilerin değil herkesin karnesi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise "Yaz tatili öğrencilerimizin dinlenmesi ve eğlenmesi için önemli bir fırsattır. Ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmemeli, öğrencilerimiz tatillerini aktif geçirmeli. Bu konuda en güzel yollardan birisi de kitap okumaktır. Bol bol okumalarını tavsiye ediyoruz. Bursa son yıllarda gerek fiziki anlamda gerekse eğitim kalitesi anlamında yukarı doğru hızlı bir ivme kazandı. Özellikle LYS'de önemli başarılar elde edildi. Bu başarıda katkısı büyük olan idareci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz." diye konuştu.

"KARNE SADECE ÇOCUĞA AİT DEĞİL"

Reklam
Reklam

Karnelerin sadece öğrencilere ait olmadığını, bu karnelerin herkesin karnesi olduğunu ifade eden Gülsar, yaz tatilinin öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu ancak bu tatilinin tamamen derslerden kopma manasına gelmediğini vurguladı. Öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini isteyen Gülsar, bunun en güzel yollarından birisinin de kitap okumak olduğunu belirtti. Zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmak yerine yaşanan sorunu bulma ve çözme yoluna gitmesinin daha uygun olacağını ifade eden Atilla Gülsar, ailelerin tatil boyunca çocuklarıyla ilgilenmelerinin ve onlarla vakit geçirmelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Öğrencilere karne verilmesinin ardından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için okul koridorlarında oluşturulan Edebiyat Sokağı'nı gezen protokol projeyi hazırlayan idareci ve öğretmenleri kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: