Kars AFAD Ve UMKE Ekipleri Çığ Tatbikatı Yaptı

Kars Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kars Ulusal Medikal...

Kars Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kars Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Ekibi işbirliği ile yaklaşık 35 personelin katılımıyla Sarıkamış’ta ‘Çığ Altında Yaralı Arama Kurtarma ve Müdahale’ tatbikatı yapıldı.

Hazırlanan senaryoya göre tatbikat, kayak yapan 3 kayakçıdan birinin çığın altında mahsur kalması ve arkadaşlarının durumu, Kars AFAD ve Kars UMKE ekiplerine haber vermesi ile başladı. İhbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine en kısa sürede ulaştı. Alan belirleme ve güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra Kars AFAD ekipleri çığ bölgesini çığ çubukları ile taramaya başladı. Bu sırada, UMKE ekipleri afetzedenin bulunması halinde müdahale için tetikte bekledi. Arama sırasında senaryo gereği bir çığ daha düşmüş ve kurtarma ve müdahale ekipleri yeni çığa karşı nasıl önlem alınacağını da uyguladıktan sonra arama faaliyetlerine devam etti.

Reklam
Reklam

Arama faaliyetleri devam ederken AFAD ekibi yaralıyı buldu ve müdahale edilmesi için UMKE ekibine teslim etti. UMKE ekibinin müdahalesi ve yaralının ambulansa sevki ile tatbikat başarı ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: