Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir...

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TBMM’nin açılışı ile birlikte tüm millet olarak verilen kurtuluş mücadelesinin sadece düşman işgalinin engellenerek kurtuluşa ulaşılmanın yanı sıra halk egemenliğine dayalı, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin de bu şekilde atıldığını mesajında dile getiren Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Bizler de bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız cennet vatanımızı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda başta eğitim, kültür, bilim, teknoloji, sanayi, turizm ve ticaret olmak üzere birlik ve beraberlik içerisinde her alanda ileri düzeye ulaştırmak zorundayız. 23 Nisan 1920 milli egemenliğin kendine inanmışlığının günüdür. Yüzyıllardır hür yaşayan millet esaret altında olamayacağını; Türkiye Büyük Millet Meclisini tüm baskı ve dayatmalara karşı yekvücut olarak açması ile ispat etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli egemenlik mücadelesi veren milyonların vermiş olduğu kahramanlık timsali cefakarlıklar her türlü övgü ve minnetin ötesindedir. Egemenlik mücadelesi öyle inanmış insanlardan oluşan bir mücadeledir ki, temelleri öyle sağlam atılmıştır ki, hiçbir bedhahın bu ulu mücadeleyi bertaraf etmeye gücü yetmemiştir, yetmeyecektir Bugün tarih boyunca hür yaşamış bir milletin dirilişinin destana dönüştüğü, üzerine çöken dünyaya yüreklerini siper eden inanmış milyonların Büyük Önder Atatürk etrafında kenetlenerek bağımsızlık ruhunu taçlandırdıkları, Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir ruhuna imza attıkları gündür, Bağımsızlığı ekmek gibi, su gibi zorunlu görüp tarih boyunca hiçbir zaman boyun eğmemiş bir milletin diriliş öyküsüne önsöz yazıldığı gündür. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde göstermiş olduğu kararlılık bugün muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkma yolunda verdiğimiz büyük hizmetlerin ve çalışmaların ilham kaynağıdır. 23 Nisan 1920'de açılışı yapılan Gazi Mecliste, bugünde gerek Gümüşhane gerekse ülkemiz adına, yüksek çalışma azmi, vatan sevdası, Allah sevgisi, hizmet aşkı ile milletimizden aldığımız emanetin bilinci ile gece gündüz demeden çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm hemşehrilerimin, aziz milletimin yarının büyükleri olacak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: