Kars Belediyesi 4 Yılda Kentin Çehresini Değiştirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve başladığı 2009 yılından itibaren yaptığı kalıcı hizmetlerle taraflı tarafsız...

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve başladığı 2009 yılından itibaren yaptığı kalıcı hizmetlerle taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazandı.

Başkan Bozkuş, göreve geldiğinde öncelikli olarak Kars’ın alt yapısını değiştirmek için düğmeye bastı. Kars’ta yaklaşık 40 yıl hiçbir belediye başkanının el vurmadığı alt yapıya giren Bozkuş, adeta kendisini intihar etti. Alt yapı çalışmalarında ise ortaya çıkan manzara ise Karslıları şok etti.

Kars’ta içmesuyu şebekesinin değişimi sırasında toprak altından çıkan paslanmış ve içerisi pislikle dolmuş vana ve borular vatandaşları tedirgin etti.

Reklam
Reklam

“KARSLILAR GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDI”

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İHA’ya yaptığı açıklamada, yer altı çalışmalarında ortaya çıkan manzaralarının içler acısı olduğunu söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Karslılar bizi zaman zaman eleştirdi. Başkan hiçbir şey yapmıyor diyerek eleştirildik. Ama ben özellikle Kars’ın yer altı sorunun çözülmesini gerektiğini biliyordum. İşlerimizi yer altına girerek başlattık. Kazılan bölgelerden çıkan su boruları bizleri tedirgin etti. Kanalizasyon boruları bile su borularından temizdi. Çünkü su borularının içerisi pislik dolu. Vanalar paslanmış ve çamurla dolmuş. Biz bunları görünce kesinlikle su şebekesinin değişmesi gerektiğini düşündük. Ve öylede yaptık. Kars merkezde hemen hemen bütün su borularını değiştirdi. Halende çalışmalarımız devam ediyor. Biz Karslıların pis borulardan su içmesini kabul edemezdik. Öylede yaptık. Karslılar üzerine basarak söylüyorum! Arsenikli suyu pis borulardan yıllarca kullanmış, çok şükür biz bu sorunu çözdük” dedi.

Reklam
Reklam

“YENİŞEHİR MAHALLESİ’NE KONUTLAR HASTANE VE OKUL YAPILIYOR ALT YAPISI YOK!”

Kars’ın en güzde mahallelerinden birisi olan Yenişehir Mahallesi’nde hızla binaların yükseldiğini ancak bu güzelim binaların alt yapısının olmadığını ifade eden Bozkuş; “Yenişehir Mahallesi Kars’ın en güzel bölgesi ver hızla gelişti. Burada yapılan binaların alt yapısı yoktu. Biz buradan alt yapı çalışmasını başlattık kanalizasyon, içmesuyu şebekesi, doğalgaz ve elektrik şebekelerinin alt yapı çalışmalarını burada ilgililerle birlikte başlattık. Kanalizasyon hattı çekildi. Su hattı çekildi. Burada hastane yapılıyor alt yapısı yok. Burada çok güzel okul yapıldı kanalizasyon ve alt yapısı yok. Biz bunları çözdük. Ve çözmeye devam ediyoruz. Şimdi bazıları çıkıp konuşuyor. ‘Belediye ne yaptı?’ ben bu insanlardan elleri vicdanlarına koymalarını ve etraflarına tarafsız olarak bakmalarını istiyorum. Kars Belediyesi olarak geçekten kalıcı ve uzun vadeli sorunları çözdük” diye konuştu.

“KARS MERKEZİ İNŞAAT ALANINA DÖNDÜ”

Kars’ın en güzel mahalle ve semtlerinde alt yapı ve yol yapıldıktan sonra binaların yükseldiğine dikkat çeken Başkan Bozkuş; “Kent merkezinde vatandaşlarımızın yerleri ve arsaları alt yapı ve üst yapı tamamlandıktan sonra değer kazandı. Alt yapı ve üste yapısı tamamlanan bölgelerde binalar yükseliyor. Burada inşaat malzemesi satanda, boş arsası olanda kazanıyor. Biz belediye olarak işin bu yönünü de cazip hale getirdik. Burada tek amacımız var Kars. Kars’ın daha modern bir kent olması için çalışıyoruz. Çalışmalarımızda her alanda artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“SEÇİM STARDI VERDİĞİM ATATÜRK MAHALLES’İNDE YERİNDE ÇÖZÜM ÜRETTİK”

TOKİ ile ortaklaşa hayata geçirdikleri ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesinde yapılmasının hayali olduğunu anlatan AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özetle şunları söyledi:

“Atatürk Mahallesi’nden seçim stardı vermiştim. Şimdi burada dün temelini attığımız 2 bin 30 konuttan ilk etapta 698 tanesi yapılacak. Çok mutluyum. Burada insanlara doğdukları büyüdükleri yerde daha güzel, daha sağlıklı binalarda yaşamalarına imkan sağlayacağız. Yerinde çözüm. İnsanlar doğdukları, büyüdükleri ve anılarının olduğu yerlerde çok güzel imkanlarda bundan sonraki yaşamlarını sürdürecekler. Kars Belediyesi olarak hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın ile birlikte milletvekillerimizin bizlerde verdiği destekle Kars’ı layık olduğu yere emin adımlarla taşıyacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: