Kars Belediyesi Asfalt Hazırlıklarını Tamamladı

Kars Belediye Başkanlığı'nca geçen yıl başlatılan kış ayının erken gelmesiyle birlikte ara verilen asfalt çalışmaları...

Kars Belediye Başkanlığı'nca geçen yıl başlatılan kış ayının erken gelmesiyle birlikte ara verilen asfalt çalışmaları için hazırlıklar devam ediyor.

Belediye tarafından geçen yıl yapılan veaşınmaz tabakası atılmayan caddelerin de yama ve dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra üzerine aşınmaz tabakanın atılacağı kaydedildi.

Hava muhalefetinden dolayı bir türlü yol ve kaldırım yapım çalışmaları başlatamayan belediye, asfalt için son hazırlıklarını da tamamladı. Başkan Bozkuş, bir çok mahallede devam eden alt yapı çalışmlarınıda yerinde inceleyerek çalımalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu yıl Kars'ta çok şeyin değişeceğini ve vatandaşların özlemini çektiği yol ve kaldırımlara kavuşacağını söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; "Biz doğru işler yapıyoruz. Proje ile yapılan işler sağlıklı oluyor. Doğru yoldayız. Bugün yap yarın boz zihniyetine son verdik. Özellikle asfalt konusunda doğru olanı yaptık. Eğer biz geçen yıl aşınmaz tabakayı atmış olsaydık bugün bütün emek, çaba ve paramız boşa gidecekti. Yağmurların kesmesiyle birlikte asfalta hızlı bir şeklide başlayacağız" dedi.

ATATÜRK VE CUMHURİYET CADDESİ'NDE BOZULMA FAZLA OLMADI

Asfalt çalışmasının ilk başladığı Atatürk Caddesi'nde hemen hemen hiç bozulma olmadığına dikkat çeken Bozkuş; "Atatürk Caddesi'nde bozulma olmadı. Aynı şekilde Cumhuriyet caddesinde de bozulma yok denilecek kadar az oldu. Biz bunları gözlemledik. Buna doğrultuda hazırlıklarımızı yaptık. Ve bu yıl bütün ağırlığımız yol ve kaldırım olacak. Çünkü alt yapının çoğunluğunu tamamladık" diye konuştu.

BİZLER YAPILAN HİZMETLERDEN MEMNUNUZ

Reklam
Reklam

Öte yandan yıllarca ne yol nede kaldırım yapılmamış Kars'ın en büyük mahallelerinden olan Yeni Mahalleden geçen Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırım ve asfaltının yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri; "Biz yıllarca ikinci sınıf insan muamelesi gördük. Çöplerimiz alınmıyordu. Yollarımız ve kaldırımlarımız yoktu. En önemlisi Garnizon Şehitliği'nin bulunduğu bölge pislik içerisindeydi. Saolsun Belediye Başkanı bu soruna el atarak kökünden çözdü. Şehitlerimize yakışır bir cadde yaptı. Ve şuan mahallemiz inşaat alanına döndü. Kars'ın giriş noktası olacak Cumhuriyet Caddesi'nde binalar yükseliyor. Biz başkanımızdan memnunuz. Allah yardımcısı olsun. Biz her zaman yanındayız" şeklinde konuştular.

Asfalt çalışmaları öncesinde yıllardan beri kullanılmayan trafik ışıklarıda devreye girmeye başladı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Faikbey Caddesi üzerinde bulunan trafik ışıklarının yapımını sürdürüyor. Bir çok cadde ve sokakta bulunan trafik ışıkları yapılan çalışmalarla faal duruma getirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: