Kars Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü Personelinden Vali Eyüp Tepe’ye Ziyaret

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 80’inci kuruluş yıldönümü kapsamında Kars Havalimanı Müdürlüğü personeli Vali...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 80’inci kuruluş yıldönümü kapsamında Kars Havalimanı Müdürlüğü personeli Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.

Havalimanı Müdür Vekili Mustafa Konca, Genel Müdürlüklerinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kars Havalimanı Müdürlüğü personeli Vali Eyüp Tepe’yi ziyaret ettiklerini belirtti.

Havacılığın tarihsel sürecinden ve özellikle 2000'li yılların başından itibaren Havalimanı sayısı, uçuş trafiği ve yolcu sayısındaki hızlı yükselişi rakamlarla ortaya koyan Mustafa Konca; “2000'li yılların başında ülkemizde işletilen Havalimanı sayısı 25 iken şu an itibari ile sayının 49 olduğunu, inşallah önümüzdeki aylar içerisinde açılacak Kastamonu, Bingöl, Şırnak, Yüksekova ve Ordu-Giresun Havalimanları ile bu sayının 50'yi aşacağını, yolcu sayısının ise 2000'li yılların başında 25-30 milyon aralığında iken 2012 yılında toplam 131 milyon yolcuya hizmet veriliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kars Havalimanı olarak ise 2012 yılında 376 bin yolcuya hizmet verdiklerini, yolcu yoğunluğu yönünden 49 havalimanı içerisinde 21’inci sırada olduklarını belirten Konca; 36 bin metrekare büyüklüğündeki Doğu Anadolu'nun en büyük Terminalinin hizmete verilmesiyle Karslı Hemşehrilerimize, Kars'a gelen misafirlerimize daha iyi ortamda hizmet vereceklerini de sözlerine ekledi.

Konca Özetle şunları söyledi.

“Kısa sürede Havacılık alanında yapılan büyük atılım ve yatırımlarla bu başarılı sonucun ortaya çıkmasına sebep olan Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Genel Müdürümüz Sayın Orhan Birdal başta olmak üzere tüm DHMİ personelinin büyük katkı ve desteği oldu.”

Daha sonra ziyaret kapsamında Vali Eyüp Tepe’ye çiçek takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz