Kars Emniyet Müdürü Zeybek: Terör sorununun çözülmesini istemeyenler çok

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan terör olaylarına ilişkin değerlendirmesinde, "Terörün...

Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan terör olaylarına ilişkin değerlendirmesinde, "Terörün bitmesini, bu sorunun çözülmesini istemeyenler çok. Hiç bir alt yapısı olmayan ne olduğu belli olmayan kişiler tüm yurttaşlarımıza karşı terör faaliyetleri yapmakta." dedi.
Cengiz Zeybek, Kars Polisevi'nde düzenlenen ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin de katıldığı 'Huzur Toplantısı'nda konuştu.
Terörün dininin ve imanının olmadığını vurgulayan Zeybek, “Son günlerde öldürülen vatandaşlarımızın ırkına mı baktılar, mezhebine mi baktılar?" diye sordu.
Ailelere bu süreçte önemli görevlerin düştüğünün bir kez daha görüldüğünü kaydeden Zeybek, "Çocuklarınızı vatana millete hayırlı insanlar olarak yetiştirin." uyarısında bulundu.
Kars’ta 2010 yılının ilk 9 ayında bin 657, 2011 yılının ilk 9 ayında ise bin 679 olayın meydana geldiğini belirten Emniyet Müdürü Zeybek, kişilere karşı işlenen suçlarda azalma olduğuna değindi.
Emniyet Müdürü Zeybek, "Mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2010 yılında 220, 2011 yılında 283 olay gerçekleştirilmiştir. Topluma karşı işlenen suçlarda 2010 yılında 148, 2011 yılında 122, millete ve devlete karşı işlenen suçlarda 2010 yılında 63, 2011 yılında 64, takibi gereken olaylarda 2010 yılında 243, 2011 yılında 235, Kabahatler Kanunu'na aykırılıktan 2010 yılında 314, 2011 yılında 636 kişiye gerekli işlemler yapıldı. 2010 ve 2011 yılında il genelinde meydana gelen olayların yüzde 98'i aydınlatılmıştır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TOPLUM DESTEKLİ BÜRO AMİRLİĞİ FAALİYETLERİNİ ARTIRDI
Son yaşanan olaylarla önemi bir kez daha anlaşılan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin çalışmalarının artarak sürdüğünü kaydeden Zeybek, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliği'nin 62.maddesinde belirtilen hüküm gereği, son olarak Kazımpaşa Polis Merkezi Amirliği toplantı salonunda mahalle muhtarları ile bir araya geldiklerini belirtti.
Zeybek, İl Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin 'Polisten Eğitime Destek' projesi kapsamında Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören üniversite öğrencileri ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nda bir sınıfın kütüphane haline getirildiğini hatırlattı.
Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ahmet Aydemir, Nurettin Özyaşamış, Hayri Özcan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz