Kars Emniyeti, Basın Bilgilendirme Birimi kurdu

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, basın mensuplarının ilde meydana gelen olaylarla ilgili, doğru kaynaktan, bilgi kirliliği...

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, basın mensuplarının ilde meydana gelen olaylarla ilgili, doğru kaynaktan, bilgi kirliliği yaşanmadan bilgilendirilmeleri amacıyla, 'Basın Bilgilendirme Birimi' kurdu.
Kars Polisevi'nde düzenlenen programda İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile bir araya gelen basın mensupları, il genelinde yaşanan olaylarda yetkililerden bilgi alamadıklarından şikâyetçi oldu. Gazeteciler, bu durumun da bilgi kirliğine yol açtığını ve hastanelerde polisler tarafından görüntü almalarının engellendiğini belirtti.
Gazetecilerin sıkıntılarını dinledikten sonra sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını kaydeden Çakmak, bugünden itibaren basının doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere 'Basın Bilgilendirme Birimi' oluşturduklarını ifade etti.
İlde görev yapan basın mensuplarının, olumlu ve olumsuz durumları dile getirdiklerini ve bu durumun da kendisini çok memnun ettiğini kaydeden Çakmak, "Basın mensupları olarak sizler ildeki eksikliği çok rahat söyleyebiliyorsunuz ve artıyı da çok rahat samimi bir şekilde söylüyorsunuz. Bu sizin gerçekten, samimi, içten, görev yaptığınızı, bağımsız ve tarafsız davrandığınızı gösteriyor. Bu açıdan Kars halkının şanslı olduğunu görüyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"TRAFİĞİN SEYRİNİ BELEDİYELER DÜZENLER"
Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kars’ta yaşanan trafik karmaşasında polisin trafikte akışı hızlandırmak ve kurallara uyulup uyulmadığını denetlemekle görevli olduğunu aktardı. Çakmak, trafiğin seyrinin ise belediyeler tarafından düzenlendiğini kendilerinin bu konuda bir etkisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz