Kars Havalimanı’na Kazım Paşa’nın adı verilmeli

Kars Havalimanı’na Kazım Paşa’nın adı verilmeli

Kars Havalimanı’na Kazım Paşa’nın adı verilmeli

Kars’ta yayın hayatını sürdüren yerel gazete Ölçek’in sahibi Salih Şahin 27 Haziran 2013 Perşembe günü yapılan 24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım’dan Kars Havalimanı’na Doğu’nun ve Kars’ın kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa’nın adının verilmesini talep etti. Salih Şahin Bakan Yıldırım’a talebini şöyle iletti:

Sayın Bakanım hoş geldiniz. Ben Kars’ta yerel Ölçek Gazetesi’nin sahibiyim. Yaklaşık 40 yılı aşkın bir gazetecilik hayatım vardır. Ulusal medya’da da çalıştım. Bu bölgenin sorunlarını da az çok biliyorum. Kars, Iğdır, Ardahan, Erzurum bölgesinin işgal yıllarını iyi biliyorsunuz. Siz de bakanımız olarak bizim hemşerimiz sayılırsınız. Kars’a yeni bir Ulasal havalimanı yapılıyor. Kazım Karabekir Paşa bu bölgeye çok hizmeti geçmiş bir simadır. Bu paşamızın adının yaşatılmasını istiyoruz. Buraya gelen kişilerin bu havalimanında ismini gördüğü zaman buranın geçmişini hatırlamalarını istiyoruz. Kars halkının da beklentisi budur. Biz de gazete olarak bir kampanya başlattık. Bu konuda sizlerin desteğini istiyoruz. Ardahan’dan, Iğdır’dan milletvekillerimiz de bizi destekliyor, sizi de yanımızda görmek istiyoruz, görüşlerinizi arz ediyorum.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldırım ise bu suale ve talebe Kazım Karabekir Paşa’nın adına dahi değinmeden şöyle cevap verdi:

Bu soru bana dünde soruldu. Yeni terminal bitme noktasına geldi. 36 bin metrekarelik bir terminal yapıyoruz. Modern bir terminal bu. 36’da Kars’ın plakasıdır. 36 bin metrekarede Kars’a yakışan bir terminaldir. Hayırlı uğurlu olsun. Ona göre yenilenmiş pisti Kars ilimizin gelecek 30 yılının ihtiyacını görecek bir pisttir. Bu kadar büyük işi yapıp isim konusunda bir tartışmaya girmeyi ben anlamlı görmüyorum. Ve Kars isminin Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü haline gelmiş Kars adının her şeyin üzerinde olacağını düşünüyorum. Ne isim koyarsak koyalım Kars ismini gölgelememesi lazım. Zamanı gelince en uygun ismi de mutlaka sizler karar vereceksiniz o isimde konulacak. Bizim için eseri ortaya çıkarmaktır esas olan. Biz iş yaparız eseri ortaya koyarız isimleri sizler koyarsınız. Ona hiçbir itirazımız yoktur. Teşekkür ederim, diye konuştu.

Bakan Yıldırım’ın bu cevabı karşısında basına bilgi veren Salih Şahin ise sözlerini şöyle sürdürdü. Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Kars’ın, Iğdır’ın ve Ardahan’ın kurtuluşunda Kazım Karabekir Paşa’nın büyük çabası vardır. Bu paşamızın bu çabaları olmasaydı belki de Doğu kurtulmuş olmayacaktı, Kars yine Rusların elinde kalacaktı. Ama bu bölgeyi Anadolu topraklarının bir bölgesi olmayı Kazım Karabekir Paşa sağlamıştır. Bu paşaya vefa borcumuz vardır. Kars adının havalimanından çıkarılmasını ben de asla istemem. Ancak Kars adının yanına bu paşamızın adının da konularak “Kars Kazım Karabekir Paşa Havalimanı” olarak yaşatılmasından yanayım. Benim gibi birçok Kars insanı da bunu istemektedir, diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: