Kars, Iğdır Ve Ağrı'da 'oto' Operasyonu

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polisin yaptığı operasyonda, Kars, Iğdır ve Ağrı’da; ‘suç işlemek amacıyla örgüt...

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polisin yaptığı operasyonda, Kars, Iğdır ve Ağrı’da; ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından 8 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili olarak Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce; 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yapmak' suçlarını işledikleri tespit edilen şahıslara yönelik, Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda; suç organizasyonu içerisinde yer alan şüphelilerin genellikle Ağrı ili ve çevre illerde faaliyet gösteren rent a car şirketlerinden araç kiraladıkları ya da bu şirketlerle birlikte hareket ettikleri, suça konu eylemlerden bilgisi olan şahıslara ait araçlar için, oto alış-satışının yapıldığı bazı internet sitelerinde satış ilanı verdikleri, alıcı şahıslara güven telkin edilmesi amacıyla kendilerini genellikle memur olarak tanıtarak ihtiyaçtan dolayı araç satışı yaptıkları, yine aynı sebepten dolayı hayali şirket isimlerini kullandıkları, bulundukları yer olarak da Ağrı, Diyadin, Van, Çaldıran, Kars, Sarıkamış gibi tanıdıkları ve bildikleri bölgeleri belirttikleri, bahse konu araçları satın almak için arayan alıcı şahıslardan bir miktar kaparo talep ettikleri ve alıcı şahısların talep edilen kaparo tutarını göndermesi durumunda kaparoyu gönderen şahıs ile bir daha görüşmeyerek alıcı şahısları dolandırdıkları ya da bahse konu ilanlara binaen arayan alıcı şahıslarla yüz yüze görüşerek pazarlık yaptıkları, alıcı şahıslarla genellikle kamu kurumlarının kapalı olduğu mesai saatleri dışındaki zamanlarda görüşmeyi tercih ettikleri, araçları piyasa değerinden daha düşük bir değerde satmayı zorunluluktan kabul etmiş izlenimi vererek satış işlemini hızlandırdıkları, araç satışına mukabil olan ücreti ya da yüklü miktar kaparo aldıktan sonra araçları alıcılara teslim edip devir işlemini sonra gerçekleştirme sözü vererek, bir bahane ile alıcı şahsın yanından ayrıldıkları, sonrasında kiralık aracın teslim edilmesi nedeniyle kiraladıkları şirketlerin araçlar hakkında çalıntı suç duyurusunda bulundukları tespit edilmiştir" denildi.

Reklam
Reklam

Polisin yaptığı çalışmalar neticesinde, şüpheli şahısların farklı illerde gerçekleştirdikleri olaylarda, suç amaçlı yedi adet araç kullandıkları tespit edildi. Ağrı ve Iğdır’da eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda, suç organizasyonu içerisinde yer alan M.A. (1986), Ş.K. (1987), K.G. (1964), E.T. (1982), Ş.K. (1987) Ö.O. (1987) isimli şüpheliler evlerinde, C.Ç. (1981) ve T.E. (1982) isimli şüpheliler ise Iğdır’da bir otel odasında yakalandı.

Yakalanan şüpheli kişilerin ikametlerinde, bunlara bağlı müştemilatlarda, kullanmış oldukları otolarda ve üzerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 6.35 mm çapında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör bulunarak el konuldu.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı tahkikat başlatıldığı da kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: