Kars, kurtuluş gününde, temiz su ve tıp fakültesine kavuşacak

Kars, 30 Ekim’de düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü, su arıtma tesisinin açılışı sayesinde içilebilir su ve...

Kars, 30 Ekim’de düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü, su arıtma tesisinin açılışı sayesinde içilebilir su ve tıp fakültesinin açılışı ile kutlayacak.
Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan ve Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Miktat Kaya düzenledikleri basın toplantısında 200 yataklı tıp fakültesinin 30 Ekim’de hasta kabul edeceğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Özcan ve Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya, Tıp Fakültesi Hastanesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatını basın mensuplarına gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Başhekim Prof. Dr. Kaya, hastanenin temelinin 2008 yılında atıldığını, 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle de geçici kabulünün yapıldığını vurgulayarak, “Şu anda bina içinde ki alanlarda son çalışmalar yapılıyor. Fakültemiz 1 ay içerisinde hasta kabul ederek faaliyetlerine başlayacaktır.” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Kaya, Tıp Fakültesi hakkında şu bilgileri verdi: “Hastane binamız üç mono bloktan oluşuyor. Poliklinik ve radyoloji ünitesi binası, başhekimlik, idari kat, ameliyathane, yoğun bakım, acil servis binası ve yataklı servisler olmak üzere üç bloktan oluşuyor. B blokta idari bölüm, yoğun bakım, ameliyathane, acil servis, her biri 5 hasta kapasiteli 5 adet yoğun bakım ünitemiz var. Patoloji ünitesi kurduk. Bu ünite bölgedeki en iyi sağlıklı kuruluş olan devlet hastanesinin 5 katı üst dizayna sahip bir ünite."

Reklam
Reklam

"200 YATAKLI YATAN HASTA ÜNİTEMİZ VAR"
Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Miktat Kaya ise 200 yataklı yatan hasta ünitelerin olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Kaya, “Bir katta 4 tane servisimiz var. büyük servis, küçük servis diye karşılıklıdır. Büyük serviste 18 yatak mevcut ve bunların 3 tanesi süit, 8 tanesi ikilidir. Küçük serviste ise 1 süit, 5 tane ikili odamız mevcuttur. Hasta odalarında hasta ve yanında ki refakatçinin en iyi şekilde konforunu sağlamaya çalıştık. Şu anda hastanemizin yatak sayısı, yoğun bakım ünitelerinde ki yatak sayılarını da eklersek 240 yatak kapasitesine çıkabiliyor.” diye konuştu.
Diğer taraftan Kars Belediyesi ise 30 Ekim Kars'ın Kurtuluş gününde faaliyete geçeceğini duyurduğu arıtma tesisinden şehre temiz su vereceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz