Kars Kuyucuk Gölü "kuş Cenneti Projesi" İle Yeniden Hayat Bulacak

Ak pelikan, leylek, flamingo ve turna gibi pek çok özel türün yaşadığı aralarından Kars Kuyucuk...

Ak pelikan, leylek, flamingo ve turna gibi pek çok özel türün yaşadığı aralarından Kars Kuyucuk Gölü'nün de bulunduğu 13 sulak alanda, "Kuş Cenneti Projesi" yeniden hayat buldu.

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Kuyucuk Köyü'nde bulunan Kuyucuk Gölü hayata geçirilen "Kuş Cenneti Projesi ile biyolojik çeşitliliğin yüksek olduğu başta su kuşları olmak üzere çok zengin, karakteristik bitki ve hayvan topluluklarının yaşama imkanı bulduğu sulak alanlar, uygulanan projelerle yeniden hayat bulmaya başladı.

Reklam
Reklam

İçerisinde ak pelikan, tepeli pelikan, küçük karabatak, leylek, kaşıkçı, alaca, yalı çapkını, flamingo, dikkuyruk ördek, turna ve kara leylek gibi pek çok özel türün yaşadığı kuş cennetlerinin, ülkenin ayrıcalıklı biyolojik zenginliği açısından büyük bir öneme sahip olduğu kaydedildi.

Kuzey Doğa Derneği ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, bugüne kadar 13 sulak alanda "Kuş Cenneti Projesi'nin uyuhulandığını ve projenin Kars'ta hayata geçirildiğini belirttiler.

Öte yandan Kuzey Doğa Derneği tarafından 200'ün üzerinde kuş türünün tespit edildiği, Kuyucuk Gölü'nde yaban hayatın korunmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Kuyucuk Gölü , "5. Sulak Alanlar Tebliği" ile Türkiye'nin 13. Ramsar Alanı olarak ilan edildimişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: